3.000 euro schadevergoeding vanwege blaffende hond in Valencia

3.000 euro schadevergoeding vanwege blaffende hond in Valencia
Beeld: Canva

3.000 euro schadevergoeding vanwege blaffende hond in Valencia

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een inwoner van het dorp Antella in de provincie Valencia heeft het voor elkaar gekregen dat het stadsbestuur hem een schadevergoeding moet betalen van 3.000 euro vanwege de overlast van een blaffende hond. De inwoner had meerdere keren het probleem van een continue blaffende hond op een terras naast hem aangekaart bij de gemeente, maar deze deed daar niets mee.

Een inwoner van Antella heeft een zaak aangespannen tegen het stadsbestuur omdat hij al jarenlang last had van het geblaf van een hond op het terras van een nabijgelegen woning. De man beweerde dat het geblaf hem ‘fysieke en mentale schade’ toebracht en zijn dagelijks functioneren beïnvloedde. De rechtbank heeft het stadsbestuur veroordeeld tot het betalen van een vergoeding van 3.000 euro aan de buurman als gevolg van de overlast.

De uitspraak van het Hooggerechtshof van de regio Valencia bevestigt de eerdere uitspraak van de rechtbank in Valencia, die werd aangevochten door de eiser. Aanvankelijk eiste de eiser een schadevergoeding van 60.000 euro en de inbeslagname van de hond. De eiser had een beroep ingesteld tegen de afwijzing van zijn verzoek om de gemeente Antella aansprakelijk te stellen voor de overlast die hij had ondervonden. Dit verzoek werd op 10 december 2018 afgewezen door de gemeente.

De buurman eiste in zijn claim een vergoeding van 60.000 euro van de gemeente en diens verzekeringsmaatschappij voor de schade die hij sinds 2010 heeft geleden als gevolg van hun verzuim om de geluiden van de hond te onderzoeken. Hij verzocht ook om de verklaring dat de activiteiten van de gemeente Antella onwettig zijn en om de inbeslagname van de hond vanwege de geluidsoverlast die het veroorzaakte.

blaffendehond
Veel voorkomend probleem in Spanje: blaffende honden bij de buren en wat kun je daar tegen doen
Het is een veel voorkomende probleem in Spanje: blaffende honden bij de buren die ervoor zorgen dat de dag- nachtrust ernstig verstoord kan worden maar wat …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud