Disney Store sluit bijna alle winkels in Spanje en verlaat het land

Disney Store sluit bijna alle winkels in Spanje en verlaat het land
Beeld: Wikimedia

Disney Store sluit bijna alle winkels in Spanje en verlaat het land

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De magie van Disney is gedoofd, zo blijkt. Disney heeft besloten om alle fysieke winkels in Spanje te sluiten waaronder de zogenaamde flagship store in Barcelona en alle winkels in Madrid en Andalusië. Dat gebeurt echter niet alleen in Spanje maar in veel andere landen omdat Disney de strategie gaat veranderen.

Praktisch alle fysieke Disney winkels wereldwijd worden gesloten, zo heeft Disney besloten. Daaronder ook de winkels die in Spanje te vinden zijn zoals de in 2014 in de Portal de l’Angel geopende flagship store en de winkels in diverse winkelcentra in de Madrid regio en Andalusië.

In totaal heeft Disney 13 winkels in Spanje waaronder de winkel in het winkelcentrum Centro Oeste in Madrid maar ook de winkel in het winkelcentrum Centro Comercial Xanadú (wordt in juni gesloten) in Madrid, winkelcentrum Centro Comercial La Vaguada (in augustus) in Madrid, Centro Comercial Gran Plaza 2 (in september) in Madrid en Centro Comercial Parquesur (in oktober) in Madrid.

Verder wordt dus de flagship store van 500 m2 in de Portal de l’Angel in Barcelona gesloten. Het is nog niet bekend gemaakt of ook de Disney Store in het winkelcentrum l’Illa in Barcelona gesloten wordt. 

In Cádiz wordt de Disney Store in het Centro Comercial Bahá Sur gesloten op 2 juli. De winkel in het winkelcentrum Larios Centro in Málaga wordt op 16 juni gesloten.

Maar de winkels worden niet alleen in Spanje gesloten want ook in de Verenigde Staten staan 60 winkelsluitingen gepland water een deel is van de 300 Disney Stores die daar te vinden zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.