Search
menu
Search

Spaanse kleine prefab woning kan overal mee naartoe worden genomen

Spaanse kleine prefab woning kan overal mee naartoe worden genomen
Beeld: Ábalos

Spaanse kleine prefab woning kan overal mee naartoe worden genomen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stel je hebt een stuk grond waar je legaal mag bouwen maar je weet niet zeker of je daar eeuwig wilt blijven wonen. Of stel je wil snel en goedkoop een kleine vakantiewoning of een thuiswerk kantoor in Spanje hebben, dan is de prefab woning van het architectenbureau Ábaton de oplossing. En het mooie is dat deze kant-en-klaar woning al vanaf 21.900 euro te koop is.

Architectenbureau of studio Ábaton kwam al in 2014 met een ecologische oplossing voor een kleine prefab tiny house genaamd ÁPH80. Terwijl andere prefab bouwers al snel meerdere modellen aanbieden is dat bij Ábaton niet het geval en gaat het in feite om een model prefab woning dat makkelijk te verplaatsen is.

We gaan in dit artikel verder niet in op de mogelijkheden en eisen waaraan je moet voldoen om een prefab woning ergens te plaatsen want daar gelden natuurlijk wel bepaalde regels voor die men in acht moet nemen. 

De woning die we hier beschrijven is 27 m2 groot en bestaat uit een tweepersoons slaapkamer, badkamer en living met open keuken die geheel kant-en-klaar geleverd wordt en er in principe aan de buitenkant hetzelfde uitziet maar van binnen aangepast kan worden.

Als je de woning zo ziet dan gaat het om een gesloten box met schuin aflopend dak zoals een standaard woning. Wat echter opvalt is dat er een beweegbare gevel is waardoor de grote ramen van de woonkamer zichtbaar worden en ook de ramen van de slaapkamer en badkamer open kunnen worden gezet door middel van luiken die netjes in de gevel verwerkt zijn.

Volgens Blanca Alonso die in onderstaande video praat kost de woning 21.900 euro (wat een vanafprijs is) en kan de woning in slechts één dag geplaatst worden nadat de woning makkelijk op een vrachtwagen over de weg vervoerd kan worden.

Bekijk HIER meer foto’s van de ÁPH80 woning van Ábaton.

Ga naar de inhoud