Spanje niet verder gekomen dan de 24e plaats bij het Eurovisiesongfestival in Nederland

Spanje niet verder gekomen dan de 23e plaats bij het Eurovisiesongfestival in Nederland
Beeld: RTVE

Spanje niet verder gekomen dan de 24e plaats bij het Eurovisiesongfestival in Nederland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje stuurde voor het tweede opeenvolgende jaar de uit Murcia komende zanger Blas Cantó naar het Eurovisiesongfestival. Dat deed Spanje met de ballade ‘voy a quadarme’ maar dat was niet genoeg om hoog te eindigen. Spanje kreeg slechts 6 punten en eindigde op de 24e plaats, net onder gastland Nederland dat eindigde met 11 punten eindigde op de 23e plaats. 

Blas Cantó deed zijn best maar hij wist met zijn ballade ‘voy a quadarme’ en zijn optreden niet genoeg punten bij elkaar te sprokkelen om hoog te eindigen laat staan het Eurovisiesongfestival 2021 te winnen.

Spanje trad als 13e op wat op zich al een ongeluksnummer is maar dat zorgde er niet voor dat het optreden slecht was. Blas wist de hoge tonen te raken en zong het lied zoals het hoorde.

Blas Cantó en Spanje kregen van de professionele jury’s uit 39 landen punten van alleen het Verenigd Koninkrijk (2) en Bulgarije (4). Bij het televoting van de kijkers wist Spanje geen punten te krijgen, net zoals Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, iets wat nooit eerder gebeurde.

Dat aantal punten zorgde ervoor dat Spanje tijdens de 2021-editie van het Eurovisiesongfestival niet verder kwam dan de 24e plaats.

In 2019 kreeg Miki Núñez die voor Spanje met het swingende lied ‘La Venda’ meedeed niet meer dan 53 punten wat goed was voor de 22e plaats.

In 2018 deed Spanje mee met het verliefde stel Amaia Romero en Alfred García met het lied ‘Tu canción’ dat 61 punten kreeg wat goed was voor de 23e plaats.

In 2017 stuurde Spanje Manel Navarro met ‘Do it for your lover’ naar het Eurovisiesongfestival maar daarmee eindigde het land op de 26e plaats met slechts 5 punten wat meteen een van de slechtste resultaten was van de afgelopen jaren.

LEESTIP:
Spanje’s grootste muzikale rampen op het Eurovisiesongfestival

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.