Spanje niet verder gekomen dan de 24e plaats bij het Eurovisiesongfestival in Nederland

Spanje niet verder gekomen dan de 23e plaats bij het Eurovisiesongfestival in Nederland
Beeld: RTVE

Spanje niet verder gekomen dan de 24e plaats bij het Eurovisiesongfestival in Nederland

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje stuurde voor het tweede opeenvolgende jaar de uit Murcia komende zanger Blas Cantó naar het Eurovisiesongfestival. Dat deed Spanje met de ballade ‘voy a quadarme’ maar dat was niet genoeg om hoog te eindigen. Spanje kreeg slechts 6 punten en eindigde op de 24e plaats, net onder gastland Nederland dat eindigde met 11 punten eindigde op de 23e plaats. 

Blas Cantó deed zijn best maar hij wist met zijn ballade ‘voy a quadarme’ en zijn optreden niet genoeg punten bij elkaar te sprokkelen om hoog te eindigen laat staan het Eurovisiesongfestival 2021 te winnen.

Spanje trad als 13e op wat op zich al een ongeluksnummer is maar dat zorgde er niet voor dat het optreden slecht was. Blas wist de hoge tonen te raken en zong het lied zoals het hoorde.

Blas Cantó en Spanje kregen van de professionele jury’s uit 39 landen punten van alleen het Verenigd Koninkrijk (2) en Bulgarije (4). Bij het televoting van de kijkers wist Spanje geen punten te krijgen, net zoals Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, iets wat nooit eerder gebeurde.

Dat aantal punten zorgde ervoor dat Spanje tijdens de 2021-editie van het Eurovisiesongfestival niet verder kwam dan de 24e plaats.

In 2019 kreeg Miki Núñez die voor Spanje met het swingende lied ‘La Venda’ meedeed niet meer dan 53 punten wat goed was voor de 22e plaats.

In 2018 deed Spanje mee met het verliefde stel Amaia Romero en Alfred García met het lied ‘Tu canción’ dat 61 punten kreeg wat goed was voor de 23e plaats.

In 2017 stuurde Spanje Manel Navarro met ‘Do it for your lover’ naar het Eurovisiesongfestival maar daarmee eindigde het land op de 26e plaats met slechts 5 punten wat meteen een van de slechtste resultaten was van de afgelopen jaren.

LEESTIP:
Spanje’s grootste muzikale rampen op het Eurovisiesongfestival

Ga naar de inhoud