Search
menu
Search

Dolfinarium Aquopolis aan de Costa Dorada sluit en dolfijnen gaan naar China

Dolfinarium Aquopolis aan de Costa Dorada sluit en dolfijnen gaan naar China
Beeld: Canva

Dolfinarium Aquopolis aan de Costa Dorada sluit en dolfijnen gaan naar China

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het dolfinarium van het waterpretpark Aquopolis in La Pineda (Vila-seca) aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona is definitief gesloten. Na 21 jaar open te zijn geweest heeft de leiding van het park besloten niet meer open te gaan. De negen dolfijnen die in het dolfinarium woonden zijn het afgelopen weekend overgeplaatst naar het Chinese eiland Hainan.

Volgens de directeur van het waterpark en dolfinarium zat de sluiting van het dolfinarium er al geruime tijd aan te komen. Maar men wilde het dolfinarium niet sluiten voordat men de zekerheid had dat de overgebleven dieren goede huisvesting zouden krijgen en dat de dolfijnen bij elkaar zouden blijven. Enkele jaren geleden werden de zeeleeuwen al verhuisd naar een ander waterpark.  

En dat is uiteindelijk gelukt in het waterpark Ocean Paradise op het Chinese eiland Hainan. Deze dolfijnen zijn in gevangenschap geboren en hebben in het waterpark in China meer dan genoeg ruimte. Het afgelopen weekend zijn de negen dolfijnen in een geheime operatie (het personeel mocht geen mobiele telefoons bij zich dragen) over de weg in een grote vrachtwagen naar het vliegveld van Barcelona-El Prat gebracht om daarvandaan 10.150 km te vliegen naar Hainan, aldus een persbericht van het waterpark.

Aquopolis La Pineda opende haar deuren in 1987 en was het eerste waterpretpark aan de Costa Dorada en een van de eerste in Catalonië. Het dolfinarium opende voor het publiek in 2001 en was sindsdien voor duizenden families een gewilde excursie tijdens hun vakantie aan de Costa Dorada. 

Sinds 2019 wordt er door dierenbeschermers gedemonstreerd en moesten de dolfijnen volgen hen vrijgelaten worden in de open zee, een gebied wat deze dolfijnen die in gevangenschap zijn geboren nooit hebben gezien en dat waarschijnlijk ook niet zouden overleven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?