Catalaans dorp met tweeduizend zwembaden heeft niet genoeg kraanwater

Catalaans dorp met tweeduizend zwembaden heeft niet genoeg kraanwater
Beeld: Canva

Catalaans dorp met tweeduizend zwembaden heeft niet genoeg kraanwater

BARCELONA – Het warme weer en het gebrek aan neerslag heeft ervoor gezorgd dat de watervoorraad steeds kleiner wordt in Catalonië. Het warme weer heeft er echter ook voor gezorgd dat eigenaren van zwembaden deze vullen om af te koelen. Maar op sommige plaatsen heeft dat geleid tot een kraanwater gebrek, zoals in het dorp Vacarisses.

Vacarisses is een dorp met 7.000 inwoners en is in de provincie Barcelona te vinden, niet ver van de steden Terrassa, Sabadell en Barcelona. Het dorp bestaat uit maar liefst 17 wijken waar veel mensen die in de steden in de buurt werken een woning hebben. De ‘urbanizaciones’ zijn de laatste jaren uit de grond gerezen en eigenlijk zonder controle gebouwd.

Dat geldt ook voor de zwembaden die bij de luxe woningen te vinden zijn. Er zijn voor 7.000 inwoners 2.000 zwembaden te vinden op een oppervlakte van 40 vierkante kilometer. En die zwembaden moeten met water gevuld worden, iets wat de inwoners de laatste weken dan ook massaal hebben gedaan. Dat heeft weer gezorgd voor een kraanwater gebrek.

Daarom heeft de gemeente maatregelen moeten nemen en hebben de inwoners gedurende 16 uur per dag geen kraanwater. Tussen 6 en 10 uur en 20 en 00 uur hebben de inwoners toegang tot kraanwater maar buiten die uren worden de hoofdkranen gesloten, iets waar de inwoners en ondernemers niet blij mee zijn. Volgens de gemeente is dat op korte termijn echter de enige juiste oplossing in de hoop dat er binnenkort regen komt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.