María Jesús met haar accordeon en de vogeltjesdans in Spaanse verzorgingstehuizen

María Jesús met haar accordeon en de vogeltjesdans in Spaanse verzorgingstehuizen
Beeld: Aramark / web

María Jesús met haar accordeon en de vogeltjesdans in Spaanse verzorgingstehuizen

In onze samenleving is het belangrijk om aandacht te besteden aan de oudere generatie. De Spaanse Maria Jesús, heeft aan een mooi initiatief deelgenomen om ouderen in verzorgingshuizen te vermaken met haar muziek. Met haar accordeon trok ze langs 23 verschillende verzorgingstehuizen in Spanje, waar ze de bewoners liet genieten van onder andere haar bekendste lied: “De Vogeltjesdans” of “El baile de los pajaritos”.

Zangeres María Jesús en haar accordeon hebben langs 23 verzorgingstehuizen getourd dankzij het initiatief van Aramark, een bedrijf dat foodservices aanbiedt. In totaal hebben ruim 3100 ouderen uit de centra waar het bedrijf actief is, kunnen genieten van het optreden van de bekende accordeonspeelster.

Jarenlang schitterde Maria Jesús op het podium in Benidorm, maar toen ze stopte met optreden in 2019, besefte ze dat er iets ontbrak in haar carrière. Ze wilde niet alleen entertainment bieden, maar ook een positieve invloed hebben op mensen hun levens. Tijdens een bezoek aan een verzorgingstehuis besefte ze dat haar muziek een speciale connectie kon maken met de oudere generatie.

De bewoners van het verzorgingstehuis reageerden met groot enthousiasme op haar optreden die tussen 6 en 15 mei hebben plaatsgevonden. Zowel Maria Jesús als de initiatienemer Aramark zagen hoe haar muziek de bejaarden even deed vergeten waar ze zich bevonden. De vreugde en levendigheid die haar liedjes teweegbrachten uitte zich in gezellige dagen in helaas een klein deel van de Spaanse verzorgingstehuizen.

Ga naar de inhoud