Nederlandse man gewond na val van een dak in Tarifa

Nederlandse man gewond na val van een dak in Tarifa
Beeld: Policía Local Tarifa / web

Nederlandse man gewond na val van een dak in Tarifa

Tarifa is een geliefde bestemming voor reizigers die willen genieten van de stranden, natuur en rust aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz. Helaas was er onlangs een tragisch incident waarbij een Nederlandse toerist gewond raakte na een val van een dak in deze idyllische kustplaats. Gelukkig hebben lokale politieagenten het leven van de 32-jarige man gered.

De Politie van Tarifa werd in de vroege ochtenduren van 22 mei 2024 gewaarschuwd door de alarmcentrale 112 over een persoon die van een dak was gevallen. Ter plaatse troffen ze een Nederlandse man aan die bewusteloos en zwaargewond op de grond lag.

De lokale politie reageerde snel en vakkundig op de situatie. Een van de agenten plaatste direct een tourniquet om de zware bloeding van de snijwond aan de arm van het slachtoffer te stelpen. Deze cruciale actie voorkwam verdere bloedingen en hield de man in leven tot de komst van de ambulancedienst.

De hulpverleners ter plaatse prezen de snelle en deskundige reactie van de agenten, die hebben bijgedragen aan het redden van het leven van de Nederlandse toerist. De man werd daarna met een ambulance naar het regionale ziekenhuis gebracht, waar hij geopereerd werd om zijn ernsige verwondingen te behandelen.

Hoewel de precieze omstandigheden van het incident nog onderzocht worden, lijkt het erop dat de man op het dak zat van een gebouw in het historische centrum van Tarifa. Om nog onbekende redenen viel hij van de balaustrade naar beneden, met ernstige verwondingen tot gevolg.

Ga naar de inhoud