Nieuwe AVE hogesnelheidstrein verbindt Málaga, Alicante, Elche, Orihuela en Murcia

Nieuwe AVE hogesnelheidstrein verbindt Málaga, Alicante, Elche, Orihuela en Murcia
Beeld: Mikel Ortega / wikimedia

Nieuwe AVE hogesnelheidstrein verbindt Málaga, Alicante, Elche, Orihuela en Murcia

Vanaf juni 2024 neemt Renfe een nieuwe, directe hogesnelheidstrein-verbinding (AVE) tussen Málaga, Alicante en Murcia in gebruik. Ondanks dat de verbinding via Madrid gaat, betekent het een aanzienlijke verbetering in de reistijd en connectiviteit tussen deze belangrijke steden in Spanje. Deze nieuwe dienst biedt reizigers meer flexibiliteit en gemak en een snelle verbinding tussen o.a. de Costa Blanca en Costa del Sol.

De nieuwe AVE-verbinding tussen Málaga, Alicante en Murcia (met tussenstops in o.a. Madrid, Cuenca, Albacete, Villena, Elche en Orihuela) is een belangrijk initiatief van Renfe om het nationale spoorwegnetwerk te verbeteren en het treinverkeer te stimuleren. Het bevordert niet alleen het toerisme tussen deze steden, maar verhoogt ook de economische en sociale interactie.

De nieuwe AVE-treinen vertrekken dagelijks vanuit Málaga en Murcia, één in elke richting. De reistijden zijn aanzienlijk korter dan voorheen, wat het reizen met de trein voor veel mensen een aantrekkelijker alternatief maakt.

De nieuwe AVE-dienst, met een stop in Atocha-Almudena Grandes in Madrid, vertrekt om 8.05 uur uit Málaga en stopt om 13.39 uur in Alicante met eindbestemming Murcia om 14.37 uur. In de tegenovergestelde richting vertrekt de trein om 15.32 uur uit Murcia en daarna om 16.35 uur in Alicante en arriveert om 22.36 uur in Málaga. De prijs van het ticket van Málaga naar Alicante (5 uur en 25 minuten) of Murcia (6 uur en 32 minuten) bedraagt ​​ongeveer 117 euro in het eerste weekend van juni.

De ticketprijzen voor de AVE-verbinding tussen Málaga, Alicante en Murcia zijn concurrerend en variëren afhankelijk van de tijd van het jaar en de aankooptermijn. Reizigers kunnen hun tickets online kopen via de Renfe-website of via de Renfe-app.

reisschema
Ga naar de inhoud