EK-2021 23 juni: Spanje speelt derde groepsfase wedstrijd tegen Slowakije

EK-2021 23 juni: Spanje speelt derde groepsfase wedstrijd tegen Slowakije
Beeld: Freepik (aangepast)

EK-2021 23 juni: Spanje speelt derde groepsfase wedstrijd tegen Slowakije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VOETBAL – Nederland en België hebben hun derde groepsfase wedstrijd van de EK-2021 al gespeeld en gewonnen maar deze woensdag 23 juni is het weer de beurt aan het Spaanse nationale elftal ‘La Furia Roja’ om de derde wedstrijd in de groepsfase te spelen. De eerste wedstrijd tegen Zweden eindigde op 14 juni in een teleurstellend 0-0 gelijkspel en ook bij de tweede wedstrijd tegen Polen op 19 juni kwam Spanje niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Spanje doet met het EK-2021 mee in groep E en speelt tegen Zweden, Polen en Slowakije. Dat gebeurt in het Estadio de la Cartuja in Sevilla wat het thuishonk is voor La Furia Roja.

Deze woensdag 23 juni om 18.00 uur wordt de derde groepsfase wedstrijd gespeeld tegen Slowakije. De eerste wedstrijd speelde Spanje op maandag 14 juni tegen Zweden wat eindigde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Spanje had veel meer balbezit en veel meer doelpunten kansen maar deze werden niet benut.

Datzelfde gebeurde op zaterdag 19 juni toen Spanje tegenover Polen stond. Aanvaller Morata wist weliswaar te scoren maar Lewandowski maakte voor Polen de gelijkmaker terwijl Spanje een penalty miste en weer niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

De derde wedstrijd tegen Slowakije is voor Spanje eigenlijk een finale want als ze deze winnen hebben ze nog kans om door te gaan maar als ze deze wedstrijd ook verliezen is de kans groot dat ze uit het Europese toernooi liggen.

Spanje staat op dit moment na twee gelijke spelen met 2 punten op de derde plaats in Groep E, net een plaats achter Slowakije die met 3 punten op de tweede plaats staat terwijl Zweden met 4 punten op de eerste plaats staat en Polen op de vierde plaats met 1 punt.

Spelers 2021

Dit zijn de 24 spelers die in principe meedoen aan het EK 2021 met de Furia Roja:

Doel: David De Gea, Unai Simón, Robert Sánchez.

Verdediging: José Gayá, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric García, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente.

Middenveld: Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabián.

Aanval: Dani Olmo, Oyarzabal, Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traoré, Sarabia.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.