Belgische miljardair Coucke koopt 50 procent van OKU Ibiza hotel

Belgische miljardair Coucke koopt 50 procent van OKU Ibiza hotel
Beeld: OKU Ibiza / web

Belgische miljardair Coucke koopt 50 procent van OKU Ibiza hotel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De Belgische miljardair Marc Coucke, oprichter van Omega Pharma, heeft 50% van de OKU Leisure Group gekocht. Daarmee heeft de Belg nu helft van het luxe OKU hotel op Ibiza in handen maar ook OKU Kos in Griekenland. Het OKU concept komt bij het portfolio van de rijke Belg die ook al diverse Belgische sportclubs sponsort.

Alychlo NV heeft een belang van 50% in de OKU Leisure Group NV van Westfort Capital Limited gekocht, zo staat te lezen op de website van het bedrijf van Coucke. Samen willen ze een vooruitstrevende hotelgroep ontwikkelen met behoud van de huidige identiteit en waarden.

De OKU Leisure Group bezit en exploiteert OKU Ibiza en OKU Kos maar er wordt gezocht naar meer locaties. OKU is in korte tijd uitgegroeid tot een absolute referentie in de hotelbranche. Relaxte luxe en duurzaamheid gaan hand in hand en dit concept wordt tot in het kleinste detail en compromisloos doorgevoerd. Met succes getuige de zeer hoge bezettingsgraad en de vele prijzen die OKU heeft gewonnen want OKU is onlangs uitgeroepen tot het beste hotel van de Balearen.

Marc Coucke heeft recent ook geïnvesteerd in andere hotels, restaurants en skipistes in Europa. Hij breidt nu zijn vrijetijds- en horeca portfolio uit met de OKU Leisure Group. Coucke heeft in de twee hotels geïnvesteerd omdat hij ‘verliefd werd’ op het concept van OKU en ervoor wil zorgen dat de beleving die deze hotels bieden ongeëvenaard blijft waarbij duurzaamheidsconcepten hoog in het vaandel staan.

Ga naar de inhoud