Terug naar de middeleeuwen in La Nucía op 8, 9 en 10 juli

Terug naar de middeleeuwen in La Nucía op 8, 9 en 10 juli
Beeld: Amata

Terug naar de middeleeuwen in La Nucía op 8, 9 en 10 juli

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In het tweede weekend van juli wordt het oude centrum van La Nucía voor de 15e keer omgetoverd tot een bruisende markt uit de middeleeuwen. De organiserende vereniging Amata heeft verschillende groepen en artiesten aangetrokken om het evenement te verlevendigen met een middeleeuws kampement, schermen en boogschieten, dansen, middeleeuwse personages, troubadours en demonstraties van oude ambachten.

Het plein voor het stadhuis en de straten erachter zullen worden gevuld met kraampjes met een breed scala aan goede kwaliteit kunstnijverheid: keramiek, schoenen, tassen en riemen, sieraden in allerlei materialen, gesneden en gedraaid hout, natuurlijke zeep en cosmetica, kaarsen en nog veel meer. Sommige ambachtslieden demonstreren hun vaardigheden in hun kraam en nodigen je zelfs uit om mee te doen, bijvoorbeeld door een kommetje op de pottenbakkersschijf te maken. In de gastronomische hoek vind je eetstalletjes: kazen en worsten naar traditioneel recept, noten, brood en zoetigheden, maar ook een middeleeuwse taverne, een octopus kraam, een crêperie en een oosterse theetent met typisch Arabisch eten.

Om de middeleeuwse sfeer compleet te maken, kunt u in elke straat of hoek van de markt oog in oog komen te staan ​​met troubadours, een verhalenverteller, een buikdanseres, steltlopers, pages en andere middeleeuwse personages. Er zullen demonstraties en workshops zijn van middeleeuws schermen en boogschieten, en de markt wordt elke avond afgesloten met een vuurshow. Voor kinderen zijn er middeleeuwse tafelspelen, pottenbakkers workshops en een ouderwetse draaimolen.

Gemeenteraadslid Cristóbal Lloréns heeft de organisatie van het evenement opnieuw toevertrouwd aan Amata, een vereniging die zich inzet voor de promotie en het behoud van oude en moderne ambachten. Ze garanderen dat alles wat je op de markt ziet, handgemaakt is door de deelnemers zelf. Door de jaren heen heeft Amata een prettige balans gevonden tussen originele kunstnijverheid en levendige optredens.

De markt wordt gehouden in het oudste deel van La Nucía, tussen het gemeentehuis en de oude wasplaats van het dorp en is open op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli van 6 uur ’s middags tot middernacht (of later…). Er is voldoende parkeergelegenheid (gratis) in de parkeergarage van het Auditorio de les Nits, op 100 meter van de markt, en op een grote parkeerplaats, net achter de oude stad. Voor meer informatie kunt u bellen met 639 979 678, en het programma met foto’s van de laatste middeleeuwse markt (van vóór de Covid!) staan ​​op https://www.amata.es/programalanucia.html.

markt2
markt3
Ga naar de inhoud