Gratis zonnebrandcrème op de stranden van Torre del Mar

Gratis zonnebrandcrème op de stranden van Torre del Mar
Beeld: via canva.com

Gratis zonnebrandcrème op de stranden van Torre del Mar

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de plaats Torre del Mar in Malaga zijn er geen excuses meer om geen zonnebrand te gebruiken. De gemeente heeft pompjes geïnstalleerd met daarin gratis zonnebrandcrème op verschillende punten die toegang bieden tot het strand. Het doel is om te voorkomen dat mensen huidkanker krijgen. De zonnebrand is verkrijgbaar bij de toerismekantoren van Vélez-Málaga en Torre del Mar, in de dagcentra voor ouderen en in de vier punten waar noodhulp aan het strand verkregen kan worden. 

“Het is belangrijk om te weten dat zonnebrand niet alleen voor de zomer is. Ons gezicht wordt het hele jaar door blootgesteld aan de zon. Daarnaast is de huid van het gezicht dunner en gevoeliger, wat het kwetsbaarder maakt voor UV-straling” aldus Jesús Pérez Atencia van de gemeente van Vélez-Málaga en wethouder van toerisme. 

Met dit hulpmiddel willen we voorkomen dat mensen vlekken of rimpels op hun huid krijgen, maar ook serieuzere ziekten zoals huidkanker zouden hiermee voorkomen moeten worden. 

In Spanje wordt veel gewaarschuwd tegen vormen van huidkanker. De dermatologen zien namelijk een toename in het aantal patiënten met huidkanker van ongeveer twintig procent. Er is ook een campagne gaande tegen huidkanker van het klinisch ziekenhuis in Málaga. Hierbij worden de essentiële punten voor het voorkomen van huidkanker uitgelegd:

  • Dertig minuten voor het blootstellen aan de zon moet de zonnebrand gesmeerd worden. Daarna moet het elke twee uur opnieuw aangebracht worden, vooral na elk contact met water. 
  • Voorkom dat je tussen twaalf uur en vier uur ’s middags blootgesteld wordt aan de zon, dan is deze op zijn felst en dus het schadelijkst. 
  • Voorkom sessies met UV-stralen om bruin te worden. Deze dragen in grote mate bij aan het vormen van huidkanker en versnellen het verouderingsproces. 
  • Stel kinderen van drie jaar en jonger alleen bloot aan de zon aan het begin en aan het eind van de dag en bescherm ze met hoge bescherming.
  • Draag bescherming bij dagelijkse activiteiten, zoals fietsen, wandelen of sporten. Draag de zonnebrand niet alleen op het strand.
Ga naar de inhoud