skip to Main Content
Eigenaren van Ryanair kopen voor 10 miljoen euro een “paleis” op Mallorca
Google Streetview

Eigenaren van Ryanair kopen voor 10 miljoen euro een “paleis” op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Eigenaren van Ryanair kopen voor 10 miljoen euro een “paleis” op Mallorca

Google Streetview

PALMA – Een van de Ryan familieleden en oprichters van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een 10 miljoen euro kostend paleis gekocht in een van de duurdere straten in de stad Palma op Mallorca. De hele transactie rondom de koop is een beetje onduidelijk aangezien er kranten zijn die schrijven dat een van de eigenaren, dus van de Ryan familie, het barokke paleis gekocht heeft terwijl andere kranten schrijven dat het de huidige president van Ryanair is, Michael O’Leary die het paleis heeft gekocht.

Het hele koopproces is volgens de krant El Mundo al maanden aan de gang en goed geheim gehouden. Er werd met verschillende makelaars onderhandeld over de te betalen prijs voor het 2.800 m2 grote stadspaleis uit 1741 maar uiteindelijk lijkt het erop dat de deal nu rechtstreeks is gesloten tussen de voormalige eigenaren van het gebouw en de Ryan familie. De makelaars zeggen dat dit effect heeft gehad op de vraagprijs en de uiteindelijk betaalde som geld die met zeker wel 25% is gezakt.

Het paleis uit de XIV eeuw bevindt zich in de Calle Sant Jaume nabij de commerciële straat Paseo del Borne en het is een van de laatste paleizen die er nog te vinden was in het centrum van het populaire Palma. Weliswaar heeft de koper bijna 10 miljoen euro betaald voor het “palacio” maar daar zullen nog enkele miljoenen bij moeten om de woning bewoonbaar te maken vanwege de slechte staat waarin het gebouw zich bevindt. Het is niet bekend of het de bedoeling is dat men er gaat wonen of dat het een investering is geweest.

Diverse kranten schrijven over een koop van een van de Ryan familieleden die 30 jaar gelden de vliegmaatschappij begonnen. Andere kranten zoals het ABC schrijven weer over een koop van de huidige topman en president van Ryanair Michael O’Leary die het gebouw gekocht heeft voor bijna 10 miljoen euro. De identiteit van de koper is dus niet helemaal duidelijk op dit moment.

De bekendmaking van de koop van dit paleis in het centrum van Palma op Mallorca komt echter wel ongelegen aangezien er deze week gestaakt zal worden door het cabinepersoneel in diverse landen waardoor tienduizenden passagiers niet kunnen vliegen met Ryanair.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Niks mis mee
  Huis te koop, makelaar 1 of 2 of 3, kan in Spanje, makelaars werken dikwijls ook samen of je makelaar schakelt zelf een andere in.
  Contract met makelaar verlopen , dan ben je vrij om je huis zonder makelaar te verkopen en ben je ook niks schuldig aan de makelaar

 2. Was dat nu weer ???!!! Jaloersheid ? Laat die man doen wat hij wil met zijn centen.. makelaar= geen contract = geen commissie .. simpel toch ?

 3. Helemaal geen probleem zolang er niets getekend is tussen verkoper/makelaar en koper ( en dan nog ).Iedereen kan in Spanje huizen of gronden verkopen.Het beroep van makelaar is in Spanje niet erkend.

 4. Rechtstreeks van de eigenaars gekocht na onderhandelingen met de makelaars.
  Dus er werd geen commissie aan de makelaar(s) betaald. Dit kan nog een staartje krijgen.

  1. Ach welnee, voor zo’n bedrag zou ik uitsluitend met de eigenaar willen onderhandelen en zo’n stel gesjeesde autoverkopers zou ik niet om me heen willen hebben.
   Bovendien zijn ze niet erkend of geschoold maar ze slijmen een eind in het rond voor vette commissies.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken