Eigenaren van Ryanair kopen voor 10 miljoen euro een “paleis” op Mallorca

Eigenaren van Ryanair kopen voor 10 miljoen euro een “paleis” op Mallorca

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een van de Ryan familieleden en oprichters van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een 10 miljoen euro kostend paleis gekocht in een van de duurdere straten in de stad Palma op Mallorca. De hele transactie rondom de koop is een beetje onduidelijk aangezien er kranten zijn die schrijven dat een van de eigenaren, dus van de Ryan familie, het barokke paleis gekocht heeft terwijl andere kranten schrijven dat het de huidige president van Ryanair is, Michael O’Leary die het paleis heeft gekocht.

Het hele koopproces is volgens de krant El Mundo al maanden aan de gang en goed geheim gehouden. Er werd met verschillende makelaars onderhandeld over de te betalen prijs voor het 2.800 m2 grote stadspaleis uit 1741 maar uiteindelijk lijkt het erop dat de deal nu rechtstreeks is gesloten tussen de voormalige eigenaren van het gebouw en de Ryan familie. De makelaars zeggen dat dit effect heeft gehad op de vraagprijs en de uiteindelijk betaalde som geld die met zeker wel 25% is gezakt.

Het paleis uit de XIV eeuw bevindt zich in de Calle Sant Jaume nabij de commerciële straat Paseo del Borne en het is een van de laatste paleizen die er nog te vinden was in het centrum van het populaire Palma. Weliswaar heeft de koper bijna 10 miljoen euro betaald voor het “palacio” maar daar zullen nog enkele miljoenen bij moeten om de woning bewoonbaar te maken vanwege de slechte staat waarin het gebouw zich bevindt. Het is niet bekend of het de bedoeling is dat men er gaat wonen of dat het een investering is geweest.

Diverse kranten schrijven over een koop van een van de Ryan familieleden die 30 jaar gelden de vliegmaatschappij begonnen. Andere kranten zoals het ABC schrijven weer over een koop van de huidige topman en president van Ryanair Michael O’Leary die het gebouw gekocht heeft voor bijna 10 miljoen euro. De identiteit van de koper is dus niet helemaal duidelijk op dit moment.

De bekendmaking van de koop van dit paleis in het centrum van Palma op Mallorca komt echter wel ongelegen aangezien er deze week gestaakt zal worden door het cabinepersoneel in diverse landen waardoor tienduizenden passagiers niet kunnen vliegen met Ryanair.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.