Eigenaren van Ryanair kopen voor 10 miljoen euro een “paleis” op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een van de Ryan familieleden en oprichters van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een 10 miljoen euro kostend paleis gekocht in een van de duurdere straten in de stad Palma op Mallorca. De hele transactie rondom de koop is een beetje onduidelijk aangezien er kranten zijn die schrijven dat een van de eigenaren, dus van de Ryan familie, het barokke paleis gekocht heeft terwijl andere kranten schrijven dat het de huidige president van Ryanair is, Michael O’Leary die het paleis heeft gekocht.

Het hele koopproces is volgens de krant El Mundo al maanden aan de gang en goed geheim gehouden. Er werd met verschillende makelaars onderhandeld over de te betalen prijs voor het 2.800 m2 grote stadspaleis uit 1741 maar uiteindelijk lijkt het erop dat de deal nu rechtstreeks is gesloten tussen de voormalige eigenaren van het gebouw en de Ryan familie. De makelaars zeggen dat dit effect heeft gehad op de vraagprijs en de uiteindelijk betaalde som geld die met zeker wel 25% is gezakt.

Het paleis uit de XIV eeuw bevindt zich in de Calle Sant Jaume nabij de commerciële straat Paseo del Borne en het is een van de laatste paleizen die er nog te vinden was in het centrum van het populaire Palma. Weliswaar heeft de koper bijna 10 miljoen euro betaald voor het “palacio” maar daar zullen nog enkele miljoenen bij moeten om de woning bewoonbaar te maken vanwege de slechte staat waarin het gebouw zich bevindt. Het is niet bekend of het de bedoeling is dat men er gaat wonen of dat het een investering is geweest.

Diverse kranten schrijven over een koop van een van de Ryan familieleden die 30 jaar gelden de vliegmaatschappij begonnen. Andere kranten zoals het ABC schrijven weer over een koop van de huidige topman en president van Ryanair Michael O’Leary die het gebouw gekocht heeft voor bijna 10 miljoen euro. De identiteit van de koper is dus niet helemaal duidelijk op dit moment.

De bekendmaking van de koop van dit paleis in het centrum van Palma op Mallorca komt echter wel ongelegen aangezien er deze week gestaakt zal worden door het cabinepersoneel in diverse landen waardoor tienduizenden passagiers niet kunnen vliegen met Ryanair.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Who cares?????

Niks mis mee
Huis te koop, makelaar 1 of 2 of 3, kan in Spanje, makelaars werken dikwijls ook samen of je makelaar schakelt zelf een andere in.
Contract met makelaar verlopen , dan ben je vrij om je huis zonder makelaar te verkopen en ben je ook niks schuldig aan de makelaar

Was dat nu weer ???!!! Jaloersheid ? Laat die man doen wat hij wil met zijn centen.. makelaar= geen contract = geen commissie .. simpel toch ?

Helemaal geen probleem zolang er niets getekend is tussen verkoper/makelaar en koper ( en dan nog ).Iedereen kan in Spanje huizen of gronden verkopen.Het beroep van makelaar is in Spanje niet erkend.

Rechtstreeks van de eigenaars gekocht na onderhandelingen met de makelaars.
Dus er werd geen commissie aan de makelaar(s) betaald. Dit kan nog een staartje krijgen.

Ach welnee, voor zo’n bedrag zou ik uitsluitend met de eigenaar willen onderhandelen en zo’n stel gesjeesde autoverkopers zou ik niet om me heen willen hebben.
Bovendien zijn ze niet erkend of geschoold maar ze slijmen een eind in het rond voor vette commissies.

Niet zo interessant, als de goede man betaalt is er niets mis mee. Ook dure panden worden verkocht en gekocht.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.