skip to Main Content
Het beste bier van Spanje is …
Amber

Het beste bier van Spanje is …

MADRID – De jury heeft gesproken en heeft tijdens de World Beer Challenge 2019 in totaal 701 bieren uit de hele wereld beoordeeld waarvan er 488 naar de finale gingen en er uiteindelijk 242 bieren een onderscheiding kregen. Ook Spaanse biermerken en soorten deden mee waarvan er 29 bij de laatste hoorden en er maar liefst 11 onderscheidingen naar het merk Amber gingen. 

Volgens deze wedstrijd is Amber dus het beste bier van Spanje want van de 29 onderscheidingen gingen er 11 naar de bierbrouwer uit Aragon. Amber wordt sinds 1900 in Zaragoza geproduceerd door La Zaragozana. Deze bierbrouwer heeft meerdere merken maar Amber in de verschillende benamingen is de bekendste.

Het is voor het vijfde opeenvolgende jaar dat Amber als beste bierbrouwer van Spanje beoordeeld wordt tijdens de World Beer Challenge. Dit jaar staat de variant Amber 1900 zelfs in de top 12. 

Maar Amber heeft nog 10 andere onderscheidingen: Amber Especial; Amber Negra; Amber Mari Castaña; Amber Imperial Citrus; Marlen; Ambar Sin Gluten; Ambar Monte Perdido; Ambar Caesaraugusta en Ambar IPA.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

De brouwerij uit Zaragoza was de eerste in Spanje om een alcoholvrij bier op de markt te brengen, in 1976. Ambar verkoopt ook glutenvrij bier.

De productie bedroeg in 2018 ongeveer 200 miljoen liter. De brouwerij had hiermee een marktaandeel van rond de 50% in Aragón, maar slechts 4% in de rest van Spanje. Veel Amber bier wordt geëxporteerd onder de noemer Amber Export.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Als merk heeft Amber gewonnen, omdat er de meeste soorten bier op de lijst voorkomen, maar als beste bier staat Estrella Galicia als eerste, derde en vierde op de lijst:(bieren uit Spanje)
  > 1906 Black Coupage, Estrella de Galicia (97 puntos)
  > Ambar 1900, La Zaragozana (95 puntos).

  Artikel is leuk en interessant, maar denk dat Estrella Galicia ook genoemd had mogen worden, daar wie als eerste eindigt meestal als winnaar gezien wordt.

  Ik persoonlijk sluit me aan bij Frank en denk dat que prijs/kwaliteit Turia het beste bier is.

  Een fijne dag!

 2. In mijn regio is toch wel Cruzcampo wat bijna iedere bar schenkt. Maar ook ik drink graag Estrella Galicia. Wat ik ook heel belangrijk vind is de temperatuur van het bier . We hebben dan ook veel bars hier waar het bier echt koud is en in een koud glas wordt geserveerd .

 3. Een terecht oordeel van de jury want samen met Estrella Galicia is Ambar het beste wat Spanje te bieden heeft. Al kan ik een Turia uit Valencia ook wel waarderen. Salut!

  1. Persoonlijk vind ik Estrella Galicia het lekkerste bier, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik AMBAR nog nooit geproefd heb. Hoogste tijd dus om het eens te gaan proberen! Maar dan liefst wel een goudgele versie, want al die bieren met smaakjes vind ik meestal niet echt lekker.

   1. Estrella Galicia vind ik bocht, is azijnachtig, te zuur.
    Probeer eens Estrella Levante, van de normale pils-soorten voor mij de beste.
    Wordt even buiten Murcia gebrouwd en heeft groene etiketten.
    Helaas beperkt verkrijgbaar in andere delen van Spanje.

 4. Is er bekend welke andere Spaanse brouwers er onderscheidingen kregen ?
  Maar weinig Spaanse bieren zijn écht goed naar mijn mening en ik drink maar 3 soorten van 2 biermerken.

 5. Heerlijk Ambar bier, echt het beste biertje van Spanje. Enkel erg duur in de supermarkt. Waar wij altijd een biertje gaan halen tappen ze standaard Ambar en dat is echt te merken aan de smaak tov andere bieren. Met een bakje olijven erbij is het genieten.

  1. Weet je welke ook lekker bier is alhambra especial of cerveza el águila 1900 deze bier is Jaren lang uit de markt gehaald maar sinds begin 2019 is die weer helemaal terug 🍺🍺

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken