Het beste bier van Spanje is …

Het beste bier van Spanje is …
Beeld: Amber

MADRID – De jury heeft gesproken en heeft tijdens de World Beer Challenge 2019 in totaal 701 bieren uit de hele wereld beoordeeld waarvan er 488 naar de finale gingen en er uiteindelijk 242 bieren een onderscheiding kregen. Ook Spaanse biermerken en soorten deden mee waarvan er 29 bij de laatste hoorden en er maar liefst 11 onderscheidingen naar het merk Amber gingen. 

Volgens deze wedstrijd is Amber dus het beste bier van Spanje want van de 29 onderscheidingen gingen er 11 naar de bierbrouwer uit Aragon. Amber wordt sinds 1900 in Zaragoza geproduceerd door La Zaragozana. Deze bierbrouwer heeft meerdere merken maar Amber in de verschillende benamingen is de bekendste.

Het is voor het vijfde opeenvolgende jaar dat Amber als beste bierbrouwer van Spanje beoordeeld wordt tijdens de World Beer Challenge. Dit jaar staat de variant Amber 1900 zelfs in de top 12. 

Maar Amber heeft nog 10 andere onderscheidingen: Amber Especial; Amber Negra; Amber Mari Castaña; Amber Imperial Citrus; Marlen; Ambar Sin Gluten; Ambar Monte Perdido; Ambar Caesaraugusta en Ambar IPA.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

De brouwerij uit Zaragoza was de eerste in Spanje om een alcoholvrij bier op de markt te brengen, in 1976. Ambar verkoopt ook glutenvrij bier.

De productie bedroeg in 2018 ongeveer 200 miljoen liter. De brouwerij had hiermee een marktaandeel van rond de 50% in Aragón, maar slechts 4% in de rest van Spanje. Veel Amber bier wordt geëxporteerd onder de noemer Amber Export.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Peter

Als merk heeft Amber gewonnen, omdat er de meeste soorten bier op de lijst voorkomen, maar als beste bier staat Estrella Galicia als eerste, derde en vierde op de lijst:(bieren uit Spanje)
> 1906 Black Coupage, Estrella de Galicia (97 puntos)
> Ambar 1900, La Zaragozana (95 puntos).

Artikel is leuk en interessant, maar denk dat Estrella Galicia ook genoemd had mogen worden, daar wie als eerste eindigt meestal als winnaar gezien wordt.

Ik persoonlijk sluit me aan bij Frank en denk dat que prijs/kwaliteit Turia het beste bier is.

Een fijne dag!

jan.mattelaer1@telenet.be

Ik heb nog altijd liever een Duvel.

Harm

In mijn regio is toch wel Cruzcampo wat bijna iedere bar schenkt. Maar ook ik drink graag Estrella Galicia. Wat ik ook heel belangrijk vind is de temperatuur van het bier . We hebben dan ook veel bars hier waar het bier echt koud is en in een koud glas wordt geserveerd .

Frank

Een terecht oordeel van de jury want samen met Estrella Galicia is Ambar het beste wat Spanje te bieden heeft. Al kan ik een Turia uit Valencia ook wel waarderen. Salut!

Janus

Persoonlijk vind ik Estrella Galicia het lekkerste bier, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik AMBAR nog nooit geproefd heb. Hoogste tijd dus om het eens te gaan proberen! Maar dan liefst wel een goudgele versie, want al die bieren met smaakjes vind ik meestal niet echt lekker.

Piet Paëlla

Estrella Galicia vind ik bocht, is azijnachtig, te zuur.
Probeer eens Estrella Levante, van de normale pils-soorten voor mij de beste.
Wordt even buiten Murcia gebrouwd en heeft groene etiketten.
Helaas beperkt verkrijgbaar in andere delen van Spanje.

Piet Paëlla

Is er bekend welke andere Spaanse brouwers er onderscheidingen kregen ?
Maar weinig Spaanse bieren zijn écht goed naar mijn mening en ik drink maar 3 soorten van 2 biermerken.

leo

Heerlijk Ambar bier, echt het beste biertje van Spanje. Enkel erg duur in de supermarkt. Waar wij altijd een biertje gaan halen tappen ze standaard Ambar en dat is echt te merken aan de smaak tov andere bieren. Met een bakje olijven erbij is het genieten.

Tony

Weet je welke ook lekker bier is alhambra especial of cerveza el águila 1900 deze bier is Jaren lang uit de markt gehaald maar sinds begin 2019 is die weer helemaal terug 🍺🍺

Gislaine

Op de foto staat er op de flesjes en blikje AMBAR en in de tekst staat amber??

Antonie

Ambar is de merknaam, Amber is de soort/kleur bier !!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.