Search
menu
Search

Het beste bier van Spanje is …

Oeps ... foto ontbreekt!

Het beste bier van Spanje is …

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De jury heeft gesproken en heeft tijdens de World Beer Challenge 2019 in totaal 701 bieren uit de hele wereld beoordeeld waarvan er 488 naar de finale gingen en er uiteindelijk 242 bieren een onderscheiding kregen. Ook Spaanse biermerken en soorten deden mee waarvan er 29 bij de laatste hoorden en er maar liefst 11 onderscheidingen naar het merk Amber gingen. 

Volgens deze wedstrijd is Amber dus het beste bier van Spanje want van de 29 onderscheidingen gingen er 11 naar de bierbrouwer uit Aragon. Amber wordt sinds 1900 in Zaragoza geproduceerd door La Zaragozana. Deze bierbrouwer heeft meerdere merken maar Amber in de verschillende benamingen is de bekendste.

Het is voor het vijfde opeenvolgende jaar dat Amber als beste bierbrouwer van Spanje beoordeeld wordt tijdens de World Beer Challenge. Dit jaar staat de variant Amber 1900 zelfs in de top 12. 

Maar Amber heeft nog 10 andere onderscheidingen: Amber Especial; Amber Negra; Amber Mari Castaña; Amber Imperial Citrus; Marlen; Ambar Sin Gluten; Ambar Monte Perdido; Ambar Caesaraugusta en Ambar IPA.

De brouwerij uit Zaragoza was de eerste in Spanje om een alcoholvrij bier op de markt te brengen, in 1976. Ambar verkoopt ook glutenvrij bier.

De productie bedroeg in 2018 ongeveer 200 miljoen liter. De brouwerij had hiermee een marktaandeel van rond de 50% in Aragón, maar slechts 4% in de rest van Spanje. Veel Amber bier wordt geëxporteerd onder de noemer Amber Export.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?