skip to Main Content
Spaanse middeleeuwse held El Cid krijgt Amazon serie
Archieffoto

Spaanse middeleeuwse held El Cid krijgt Amazon serie

HUESCA – De middeleeuwse ridder Rodrigo Diaz ‘El Cid’ behoort tot de grootste Spaanse helden. Tijdens de reconquista vocht hij van Burgos naar Valencia, de stad die hij uiteindelijk op de Moren wist te heroveren. Amazon Prime heeft nu aangekondigd een nieuwe serie over de held te gaan produceren die in Aragon zal worden opgenomen.

Zoals de eerste berichten melden zal de hoofdrol weggelegd zijn voor de ‘La Casa del Papel’ acteur Jaime Lorente (Denver) en beginnen de opnames in september dit jaar waarna de serie in 2020 exclusief bij Amazon Prime te zien zal zijn, de Netflix-achtige video streamingdienst van Amazon.

Rodrigo Díaz de Vivar werd in Vivar (Burgos) in 1040 geboren en overleed op 10 juli 1099 in Valencia. Hij was een Spaanse ridder die bekend is onder zijn bijnaam El Cid Campeador of kortweg El Cid. Cid is de Spaanse verbastering van sayyid (Arabisch voor ‘heer’). Beide titels getuigen van respect van zowel Moorse als christelijke kant. El Cid is dan ook een bekende Spaanse nationale held en de belichaming van ridderlijkheid en deugd.

El Cid is in 1961 wereldbekend geworden door de film met dezelfde naam met als hoofdrolspelers Charlton Heston en Sophia Loren. Amazon gaat de Spaanse held nu weer nieuw leven inblazen waarbij de groots opgezette productie in 200 landen te zien zal zijn.

Het zal niet de enige Spaanse productie zijn van Amazon want er werden ook documentaires aangekondigd over de voetbalclub Huesca FC, Sergio Ramos en de verfilming van een roman van María Dueñas ‘La Templaza’. 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hoofdpersoon bij het maken van de film was Enrique Alarcon.
    De maestro van het decor bouw……werd hiervoor genomineerd voor een oscar. Heeft in meer dan 350 spaanse films zijn sporen achter gelaten.
    Later ontwierp hij oa ….el musea de cera (wassenbeeldenmuseum ) in Barcelona
    Zijn zoon bedacht en ontwierp el mercado de San Michel in madrid . Wat nu een top hit vannde stad is.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken