Spaanse middeleeuwse held El Cid krijgt Amazon serie

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse middeleeuwse held El Cid krijgt Amazon serie

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De middeleeuwse ridder Rodrigo Diaz ‘El Cid’ behoort tot de grootste Spaanse helden. Tijdens de reconquista vocht hij van Burgos naar Valencia, de stad die hij uiteindelijk op de Moren wist te heroveren. Amazon Prime heeft nu aangekondigd een nieuwe serie over de held te gaan produceren die in Aragon zal worden opgenomen.

Zoals de eerste berichten melden zal de hoofdrol weggelegd zijn voor de ‘La Casa del Papel’ acteur Jaime Lorente (Denver) en beginnen de opnames in september dit jaar waarna de serie in 2020 exclusief bij Amazon Prime te zien zal zijn, de Netflix-achtige video streamingdienst van Amazon.

Rodrigo Díaz de Vivar werd in Vivar (Burgos) in 1040 geboren en overleed op 10 juli 1099 in Valencia. Hij was een Spaanse ridder die bekend is onder zijn bijnaam El Cid Campeador of kortweg El Cid. Cid is de Spaanse verbastering van sayyid (Arabisch voor ‘heer’). Beide titels getuigen van respect van zowel Moorse als christelijke kant. El Cid is dan ook een bekende Spaanse nationale held en de belichaming van ridderlijkheid en deugd.

El Cid is in 1961 wereldbekend geworden door de film met dezelfde naam met als hoofdrolspelers Charlton Heston en Sophia Loren. Amazon gaat de Spaanse held nu weer nieuw leven inblazen waarbij de groots opgezette productie in 200 landen te zien zal zijn.

Het zal niet de enige Spaanse productie zijn van Amazon want er werden ook documentaires aangekondigd over de voetbalclub Huesca FC, Sergio Ramos en de verfilming van een roman van María Dueñas ‘La Templaza’. 

Ga naar de inhoud