KFC wil naam metrostation in Madrid veranderen naar ‘lavamanos’

KFC wil naam metrostation in Madrid veranderen naar ‘lavamanos’
Beeld: 123rf

KFC wil naam metrostation in Madrid veranderen naar ‘lavamanos’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Kentucky Fried Chicken (KFC) is een actie gestart om de naam van een metrostation in het centrum van Madrid te veranderen naar een meer moderne en actuele naam vanwege de corona-crisis. Op Twitter meldt KFC dat de naam ‘lavapiés’ wellicht op dit moment beter ‘lavamanos’ kan zijn.

Het zal ongetwijfeld om een reclamestunt gaan van KFC maar wel een met een betekenis. Zo bedacht men bij Kentucky Fried Chicken in Spanje dat de naam van het metrostation ‘lavapìés’ wat voeten wassen betekent wellicht op dit moment vanwege de corona-crisis beter veranderd kan worden naar ‘lavamanos’ wat handen wassen betekent.

Het moet volgens KFC geen definitieve wijziging worden maar wel een tijdelijke verandering om de mensen te laten weten dat men de handen vaak moet wassen en desinfecteren. 

De actie van KFC krijgt veel steun op internet en ook María Jesús Álvarez (Chusa), al 40 jaar de stem van alle oproepen bij de metro van Madrid, steunt de actie van KFC door haar stem te verlenen om in plaats van ‘lavapiés’ nu ‘lavamanos’ om te roepen.

De gemeente Madrid heeft eerder al andere acties gelanceerd zoals het veranderen naar de regenboogkleuren van het metrostation Chueca, de gay buurt van de Spaanse hoofdstad. In dat geval gaat het om een definitieve wijziging van zowel het typische metro-bord op straat als in de gangen van het station terwijl KFC een tijdelijke verandering vraagt van de naam.

De gemeente Madrid heeft nog geen antwoord gegeven.

Wetenswaardig

De naam ‘lavapiés’ stamt waarschijnlijk uit de tijd toen er een fontein stond op het plein waardoor dit plein nu Plaza de Lavapiés genoemd wordt. Die fontein werd gebruikt voor het ritueel van voeten wassen voordat de joodse gemeenschap de synagoge betrad. Het vreemde is echter dat joden hun voeten niet hoeven te wassen om een synagoge te betreden, moslims moeten dat echter wel.

Daarom wordt er ook geschreven dat joden hun voeten moesten wassen voordat ze de wijk betraden als ze uit andere christelijke en/of moslimwijken in de buurt kwamen. Hoe dan ook, er heeft altijd een fontein gestaan en dus wordt het plein nu nog ‘lavapiés’ genoemd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.