T2 terminal vliegveld Barcelona weer open

T2 terminal vliegveld Barcelona weer open
Beeld: 123rf

T2 terminal vliegveld Barcelona weer open

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Gedurende de noodtoestand en ook de maand daarna was de T2 terminal (de oude terminal) gesloten terwijl alle vliegtuigen en passagiers gebruik moesten maken van de T1 terminal (de nieuwe terminal). Vanaf 24 juli zullen de gebruikelijke budget luchtvaartmaatschappijen weer gebruik gaan maken van de T2 terminal.

Ryanair, Transavia, EasyJet, Wizz Air, Air Baltic, Air Moldova, Pegasus Airlines en Volotea zijn enkele van de luchtvaartmaatschappijen die normaal gesproken altijd gebruik maken van de T2 terminal van het vliegvelde Barcelona-El Prat. Aangezien er geen tot weinig vliegverkeer was ten tijde van de noodtoestand en ook de eerste maand na het opheffen daarvan, besloot men alleen gebruik te maken van (een deel van) de T1 terminal.

De T2 terminal is de ‘oude’ terminal die voordat de T1 ‘nieuwe’ terminal in gebruik werd genomen de enige aankomst en vertrekplaats was voor reizigers die met het vliegtuig naar Barcelona en daarvan vertrokken. Standaard maken de low cost of budget luchtvaartmaatschappijen gebruik van deze terminal waar minder voorzieningen, winkels en bars/restaurants zijn dan in de T1 terminal.

Omdat er meer vliegverkeer en dus ook passagiers verwacht worden in de traditionele vakantiemaand augustus heeft men besloten de T2 terminal te openen zodat men de social distance en andere corona-maatregelen kan garanderen.

Passagiers kunnen alleen gebruik maken van de entree in de T2B terminal en alleen mensen die een boarding pass of vliegticket hebben of een andere gegronde reden mogen de terminal binnengaan.

In eerste instantie zou de T2 terminal pas op 1 augustus open gaan maar men heeft besloten dit een week eerder te doen.

Wetenswaardig:

Luchthaven Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (in de volksmond El Prat of BCN) is de internationale luchthaven van Barcelona. Het vliegveld bestaat uit twee terminal, de T1 en T2. Terminal 2 ligt op ongeveer 15 km van de stad Barcelona terwijl de terminal 1 zo’n 5 km verder ligt.

De T2 werd compleet vernieuwd en uitgebreid voor de Olympische Spelen van 1992 en deed dienst als enige luchthaven van Barcelona. Op 16 juni 2009 werd echter de T1 terminal geopend die ook wel Terminal Sur (zuid) genoemd wordt. De T2 terminal bestaat uit de T2A, T2B en de T2C terminals.

Ga naar de inhoud