Search
menu
Search

Ambachtsmarkt met jazz en swing aan de Costa Blanca op 5, 6 en 7 augustus

Ambachtsmarkt met jazz en swing aan de Costa Blanca op 5, 6 en 7 augustus
Beeld: Amigos de Amata / facebook

Ambachtsmarkt met jazz en swing aan de Costa Blanca op 5, 6 en 7 augustus

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In het weekend van 5, 6 en 7 augustus organiseert vereniging Amata een ambachtsmarkt in jaren 20-stijl. Drie avonden lang wordt een nostalgische sfeer gecreëerd in de urbanisatie La Marina in San Fulgencio, met live jazz en veel swing, en alle deelnemers kleden zich volgens de mode van de jaren 20 van de vorige eeuw.

San Fulgencio heeft meer dan achtduizend inwoners en de meerderheid woont in de urbanisatie La Marina, die alle winkels, bars en restaurants heeft die verwacht worden in een stad met zoveel inwoners. De beurs wordt gehouden in het Parque de Puentes in de Calle Francisco de Quevedo en is gericht op een familiepubliek, met veel activiteiten voor kinderen, workshops en demonstraties van ambachten.

Er zal een ruime keuze zijn: keramiek, houtsnijwerk, sculpturen gemaakt van oud ijzer, lampen gemaakt van pompoenen, traditionele bordspellen, feeën en elfjes, handgeweven artikelen en sieraden in de meest uiteenlopende materialen: glas, macramé, leer, klei en aardewerk. En aangezien het allemaal echte vakmensen zijn, brengen ze hun gereedschap mee en kunnen ze speciale bestellingen aannemen als je niet kunt vinden wat je zoekt.

Verschillende ambachtslieden demonstreren hun vaardigheden in hun stalletje en nodigen je zelfs uit om mee te doen, bijvoorbeeld door een kommetje te draaien op de pottenbakkersschijf. Je kunt zien hoe muranoglas wordt omgetoverd in kleine beestjes of kleurrijke juwelen en de spinner legt het hele proces van wolbewerking uit, van het schaap tot het geweven kledingstuk.

En dat alles in een levendige sfeer, met jazzmuziek van het Enrique Simón Trío, demonstraties en swinglessen van The Nest Swing Dance Studio, en voor de kinderen allerlei workshops, verhalen vertellen, bordspellen, maskers schilderen en een ouderwetse draaimolen. Hou je van èchte kunstnijverheid, jazz en/of swing, dan mag je dit evenement niet missen!

De markt wordt opgebouwd in de Calle Francisco de Quevedo en is op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus ’s middags geopend van 18 uur tot middernacht. In de brede straten rondom de markt is parkeren geen probleem. Op DEZE WEBSITE vind je het volledige programma en de exacte locatie van de markt.

Ga naar de inhoud