Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (18)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (68)
Beeld: Casa Rodriguillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (18)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan artikel).

Goed uitgerust zijn we terug in Casa Rodriguillo. De vakantie is heel fijn geweest en we hebben alleen maar relaxte en leuke dingen gedaan. Geprobeerd onze hoofden even op standje 0 te zetten en nieuwe energie op te doen om de komende tijd er weer stevig tegenaan te gaan. Dat is gelukt, bij ons beide was de zin om het werk te hervatten terug. Zoals eerder verteld is de tegelzetter tijdens onze vakantie verder gegaan met het betegelen van de vloeren en het is erg mooi aan het worden. We zijn superblij over hoe de vloeren eruit komen te zien.

Ondertussen zijn we zijn bezig met het uitzoeken van een keuken. Hier willen we ook graag een mix van oud en nieuw. Omdat Tom de keuken zelf gaat installeren hoeven we niet perse alles bij één winkel te kopen. Waarschijnlijk wordt het een gemixte keuken met onderdelen van Ikea, Leroy Merlin en tweedehands. Online hadden we bij de Ikea donkergroene kastdeurtjes gezien. Tijdens onze vakantie in Nederland zijn we even bij de Ikea geweest om wat vooronderzoek te doen. Hier zagen we houten deurtjes die we eigenlijk mooier vonden en ook nog eens goedkoper zijn. Maar helaas blijkt nu dat op keuken gebied wat verschil zit tussen de Ikea in beide landen en dat deze houten deurtjes niet leverbaar zijn in Spanje. Dus maar weer terug naar de denktafel.

Wat we zeker weten is dat we kasten met lades nemen. Dit vinden wij erg praktisch en fijn. Ook zijn we erover uit dat we een ouderwetse style wasbak in het rvs willen. Hier ook weer de combinatie van oud en nieuw. Op de achterwand boven het aanrechtblad komen oude Spaanse tegels, hele leuke met een soort kersjes. Danielle heeft een aantal oude kastjes die ze als bovenkasten wil gaan gebruiken. Tom heeft de afgelopen maanden al wat keukenapparatuur bij elkaar verzameld. Als je de tijd neemt om de aanbiedingen af te wachten, kan je hier behoorlijk op besparen en zo hebben we dus al een vaatwasser, kookplaat, wasmachine en oven in de opslag staan.

Gedurende de voorbereiding en nu bij de zoektocht naar een keuken is er nog een grappig verschil tussen Nederland en Spanje naar boven gekomen. Een standaard keuken in Spanje is 85 cm hoog, maar in Nederland is dat met al die lange mensen al lang geen standaard meer en gemakkelijk te bestellen. Bij Ikea Spanje is het zelfs niet mogelijk om hogere poten en plinten te bestellen zodat je de keuken kan verhogen. Ook bij de voorbereidingen voor het elektra, water en afvoeren in de keuken hebben de aannemer en werkmannen zeker wel 10x bij ons nagevraagd hoe hoog we de keuken nou willen. Dan melden wij, dat de hoogte van de keuken 1 meter moet worden. In Spanje is dat dus niet gebruikelijk en dat was te merken.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud