Search
menu
Search

Amerikaanse ambassadeur vraagt Bruce Springsteen op te treden in klein Spaans dorpje

Amerikaanse ambassadeur vraagt Bruce Springsteen op te treden in klein Spaans dorpje
Beeld: twitter

Amerikaanse ambassadeur vraagt Bruce Springsteen op te treden in klein Spaans dorpje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Julissa Reynoso, de Amerikaanse ambassadeur in Spanje, heeft de beroemde Amerikaanse zanger Bruce Springsteen uitgenodigd om een optreden te geven in een klein dorpje in Guadalajara (Castilla-La Mancha) genaamd Peralejos de las Truchas. Dit dorp heeft Springsteen als ereburger benoemd. In een videoboodschap die gepubliceerd is op het officiële account van de Amerikaanse ambassade, informeert Reynoso bij Springsteen of hij plannen heeft in oktober, omdat ze hem uitnodigt om dit dorpje van 149 geregistreerde inwoners te bezoeken.

“Hallo, Bruce! Mijn naam is Julissa Reynoso, jouw ambassadeur in Spanje. Ik was benieuwd: Wat zijn je plannen in oktober? Ik ga je een voorstel doen dat je niet kunt weigeren, Mister Boss. Het prachtige dorpje Peralejos de las Truchas, hier in Spanje, kijkt naar je uit”, begint de diplomaat in haar boodschap. En ze voegt toe: “Wist je dat je hun ereburger bent? Ze hebben zelfs een muziekfestival georganiseerd ter ere van jou! Van een New Yorkse Amerikaanse tot een geweldige Amerikaan uit New Jersey, van een kleine Boss tot de grote Boss: Kom naar Peralejos de las Truchas”.

Uiteindelijk bedankt de ambassadeur “de inwoners van Peralejos de las Truchas voor hun grote liefde voor de Amerikaanse cultuur en de muziek van de fantastische Bruce Springsteen. We gaan proberen hem te overtuigen om naar Spanje te komen, alsjeblieft, Boss”, eindigt Julissa Reynoso, die sinds januari 2022 de leiding heeft over de Amerikaanse ambassade in Spanje.

Maar waarom moet Bruce Springsteen naar dit dorpje komen?

De passie voor de ‘The Boss’ in dit dorp ontstond tijdens een zomer aan het einde van de jaren ’70. Destijds keerde een van de dorpsbewoners terug naar zijn thuisplaats om zijn ouders te helpen in de dorpskroeg. In die kroeg werd elke dag een plaat gedraaid van Bruce Springsteen en langzaam werd het hele dorp fan van ‘The Boss’. Ondertussen is Springsteen ereburger in het dorp en wordt elk jaar een Springsteen-festival georganiseerd.

Timoteo Madrid, de burgemeester van deze gemeente in de provincie Guadalajara, organiseert sinds 2015 jaarlijks begin augustus (4,5 en 6 augustus in 2023) een driedaags festival gewijd aan Bruce Springsteen. De ambitie om deze plek in Guadalajara te transformeren tot een centrum voor de artiest is zo groot dat accommodaties al maanden van tevoren volgeboekt zijn. “Er zijn fans die accommodatie hebben geboekt in naburige dorpen en er zijn zelfs mensen die onderdak hebben gevonden in Molina de Aragón of Tragacete (Cuenca), beide op 42 kilometer afstand” aldus de burgemeester.

Peralejos de las Truchas telt 149 geregistreerde inwoners, maar de liefde voor Springsteen’s muziek zorgt ervoor dat tijdens het festivalweekend tot wel 2.000 mensen door het dorp dwalen. “Er is veel anticipatie rondom de bezoekersstroom na de pandemie”, onderstreept de festivalcoördinator.

Ga naar de inhoud