Search
menu
Search

(laatste) Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (113)

(laatste) Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (113)
Beeld: via canva.com

(laatste) Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (113)

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuisd om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectaren weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust, maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

Vorige week was ik er even niet op SpanjeVandaag. Ik zat zonder inspiratie voor een verhaal en had ook eigenlijk niets te melden. Dat kan natuurlijk eens gebeuren. Maar ook vandaag, zaterdag, zit ik meer naar de monitor te kijken of er wat letters verschijnen. Maar als ik niets op het toetsenbord doe, gebeurt er niets. Ook vandaag weet ik eigenlijk niets te vertellen zonder in herhaling te gaan vallen over de akker, katten, honden, de buren of mijn werk. Op mijn blog www.naargalicie.nl/blog schrijf ik over de dagelijkse beslommeringen, maar hier op SpanjeVandaag wil ik ook liever wat te melden hebben. 

Op 21 maart 2021 verscheen de eerste ‘Een nieuw avontuur in Galicië’ op SpanjeVandaag. En vandaag, op 23 juli 2023, lezen jullie het laatste avontuur van ons op SpanjeVandaag. Twee jaar en 4 maanden schreef ik iedere week wat, met hier en daar eens een gemiste week. 

113 nummers verder hoop ik dat jullie lezers misschien iets gehad hebben aan de dingen die we mee maakte, of dat het misschien geholpen heeft om voor Galicië te kiezen, of dat het in ieder geval leuk was om te lezen. Ik heb in ieder geval telkens met plezier geschreven. 

Ik maak nog even van de gelegenheid gebruik om voor onze website / blog reclame te maken. Op ons blog schrijf ik 2 keer per week wat of als ik wat extra’s te melden heb, dan post ik een extra blogpost. Ga dus vooral even kijken op www.naarcalicie.nl Groetjes, Rob van den Wijngaart.

NOOT VAN DE REDACTIE: We willen Sol, Rob en de hond Antares bedanken voor de inzet om gedurende meer dan twee jaar elke zondag een artikel te schrijven voor SpanjeVandaag. De lezers en de redactie hebben ervan genoten en ongetwijfeld hebben veel lezers nu een ander beeld van Galicië en Noordwest Spanje in het algemeen, want er is meer in Spanje dan alleen maar de overvolle Costa’s, dat heeft Rob ons laten zien met zijn altijd interessante verhalen. Normaal bedankt en sterkte in Galicië.

Ga naar de inhoud