Nederlandse toerist die op gezicht slapende man op Mallorca poepte heeft spijt

Nederlandse toerist die op gezicht slapende man op Mallorca poepte heeft spijt
Beeld: screenshot video

Nederlandse toerist die op gezicht slapende man op Mallorca poepte heeft spijt

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De videobeelden zijn inmiddels de halve wereld rondgereisd en het is walgelijk om te zien. In de kustplaats Playa de Palma op het eiland Mallorca heeft afgelopen week een jonge Nederlandse toerist op het gezicht van een slapende man gepoept. Aangemoedigd door vrienden deed de dronken Nederlander zijn broek naar beneden en poepte hij op het gezicht van een, ongetwijfeld ook dronken, man die op een muurtje lag te slapen.

De video werd gedeeld op sociale media en heeft veel reacties teweeggebracht. De poepende 25-jarige Nederlander zegt tegen de Nederlandse pers dat hij “ongelofelijk veel spijt” heeft van wat hij nu zelf een “vernederende en walgelijke” actie noemt. 

Volgens de Nederlandse kranten heeft de man inmiddels doodsbedreigingen ontvangen, durft hij niet meer naar buiten en heeft hij gedacht om te emigreren. Hij had dan ook beter even na kunnen denken voordat hij deze respectloze en walgelijke actie uitvoerde, dronken of niet, dat is voor velen geen excuus.

De video van de poepende Nederlander, die we hier niet zullen delen, heeft veel reacties teweeggebracht en opnieuw de aandacht gevestigd op het drankentoerisme op het eiland Mallorca waar Nederlandse, Duitse en Britse jongeren voor veel overlast zorgen.

Ga naar de inhoud