Murcia regio is de goedkoopste plaats voor een vakantiewoning in Spanje

Woningen vanaf 20.000 euro bij de Spaanse ‘Bad bank’
Beeld: 123rf

Murcia regio is de goedkoopste plaats voor een vakantiewoning in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse makelaar DonPiso heeft een analyse gemaakt wat betreft de gemiddelde prijzen van vakantiewoningen langs de Middellandse Zee. Daaruit is gebleken dat een woning in de regio Murcia het goedkoopste is en de Costa del Sol het duurste om te kopen. Volgens de makelaar zijn er in Spanje zes miljoen Spaanse huishoudens die een “segunda residencia” hebben waarvan 3,6 miljoen (65%) van de woningen gelegen zijn langs de kust.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat het kopen van een vakantiewoning in de regio Murcia het goedkoopste is met een gemiddelde prijs van 150.000 euro. Na Murcia staat de de provincie Tarragona (Costa Dorada) met een gemiddelde huisprijs van 160.000 euro. De provincie Alicante (Costa Blanca) staat met een gemiddelde verkoopprijs van 200.000 euro op een derde plaats op deze lijst.

De lijst gaat verder met de provincie Gerona (Costa Brava) met een gemiddelde verkoopprijs van 205.000 euro gevolgd door de provincie Málaga (Costa del Sol) met een gemiddelde prijs van 350.000 euro, de duurste regio langs de Middellandse Zeekust. In dit onderzoek zijn de gemiddelde huizenprijzen van de woningen op de Balearen eilanden niet opgenomen.

Het profiel van een Spaanse familie die een tweede woning heeft zijn mannen en vrouwen tussen de 35 en 49 jaar oude met kinderen en een gemiddeld maandloon van zo’n 3.500 euro.

Het merendeel van de vakantiewoningen wordt gekocht enkele maanden voordat de zomer begint zodat men gedurende de zomermaanden tijdens de vakantie van de nieuwe vakantiewoning gebruik kan maken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.