Murcia regio is de goedkoopste plaats voor een vakantiewoning in Spanje

Woningen vanaf 20.000 euro bij de Spaanse ‘Bad bank’
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse makelaar DonPiso heeft een analyse gemaakt wat betreft de gemiddelde prijzen van vakantiewoningen langs de Middellandse Zee. Daaruit is gebleken dat een woning in de regio Murcia het goedkoopste is en de Costa del Sol het duurste om te kopen. Volgens de makelaar zijn er in Spanje zes miljoen Spaanse huishoudens die een “segunda residencia” hebben waarvan 3,6 miljoen (65%) van de woningen gelegen zijn langs de kust.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat het kopen van een vakantiewoning in de regio Murcia het goedkoopste is met een gemiddelde prijs van 150.000 euro. Na Murcia staat de de provincie Tarragona (Costa Dorada) met een gemiddelde huisprijs van 160.000 euro. De provincie Alicante (Costa Blanca) staat met een gemiddelde verkoopprijs van 200.000 euro op een derde plaats op deze lijst.

De lijst gaat verder met de provincie Gerona (Costa Brava) met een gemiddelde verkoopprijs van 205.000 euro gevolgd door de provincie Málaga (Costa del Sol) met een gemiddelde prijs van 350.000 euro, de duurste regio langs de Middellandse Zeekust. In dit onderzoek zijn de gemiddelde huizenprijzen van de woningen op de Balearen eilanden niet opgenomen.

Het profiel van een Spaanse familie die een tweede woning heeft zijn mannen en vrouwen tussen de 35 en 49 jaar oude met kinderen en een gemiddeld maandloon van zo’n 3.500 euro.

Het merendeel van de vakantiewoningen wordt gekocht enkele maanden voordat de zomer begint zodat men gedurende de zomermaanden tijdens de vakantie van de nieuwe vakantiewoning gebruik kan maken.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Dus ongeveer 6 miljoen van de 18 miljoen huishoudens heeft een tweede huis. Geen wonder, de halve stad is leeg en iedereen zit in zijn vakantiehuis. Van kapper, schoonmaakster tot tandarts. Er zit bij 1/3 van de Spanjaard veel vermogen (en soms geeneens een hoog salaris).

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.