Nieuwe bosbrand Costa del Sol bij Marbella met 50 evacués

Europa Press
Beeld: Europa Press

Nieuwe bosbrand Costa del Sol bij Marbella met 50 evacués

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Terwijl de brand in Estepona voorbij is met 300 ha natuur verwoest is de volgende natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol alweer actief. Het gaat om een brand in de nabijheid van diverse woningen in de wijk Bello Horizonte in Marbella waar de vlammenzee niet alleen zorgde voor tientallen evacués maar ook voor onderbrekingen op de AP-7 snelweg omdat het vuur erg dicht bij de weg kwam.

De brand werd rond 20.20 uur donderdagavond gemeld in de nabijheid van de Urbanización Bello Horizonte in Marbella. Vanwege de enorme rookontwikeling en het oprukkende vuur moesten zo’n 30 woningen ontruimd worden en werden er ongeveer 50 inwoners geëvacueerd.

De brandweer kwam met groot materieel aanzetten waarna de 70 brandweerlieden aan het werk gingen om het vuur onder controle te krijgen. Vanwege het tijdstip in de avond kon men nog geen blushelikopters en blusvliegtuigen inzetten, iets dat ongetwijfeld vrijdagmorgen meteen zal gebeuren als de brand nog niet onder controle is. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.