skip to Main Content
Nieuwe bosbrand Costa del Sol bij Marbella met 50 evacués
Diario Sur

Nieuwe bosbrand Costa del Sol bij Marbella met 50 evacués

MÁLAGA – Terwijl de brand in Estepona voorbij is met 300 ha natuur verwoest is de volgende natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol alweer actief. Het gaat om een brand in de nabijheid van diverse woningen in de wijk Bello Horizonte in Marbella waar de vlammenzee niet alleen zorgde voor tientallen evacués maar ook voor onderbrekingen op de AP-7 snelweg omdat het vuur erg dicht bij de weg kwam.

De brand werd rond 20.20 uur donderdagavond gemeld in de nabijheid van de Urbanización Bello Horizonte in Marbella. Vanwege de enorme rookontwikeling en het oprukkende vuur moesten zo’n 30 woningen ontruimd worden en werden er ongeveer 50 inwoners geëvacueerd.

De brandweer kwam met groot materieel aanzetten waarna de 70 brandweerlieden aan het werk gingen om het vuur onder controle te krijgen. Vanwege het tijdstip in de avond kon men nog geen blushelikopters en blusvliegtuigen inzetten, iets dat ongetwijfeld vrijdagmorgen meteen zal gebeuren als de brand nog niet onder controle is. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken