Search
menu
Search

Nieuwe bosbrand Costa del Sol bij Marbella met 50 evacués

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe bosbrand Costa del Sol bij Marbella met 50 evacués

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Terwijl de brand in Estepona voorbij is met 300 ha natuur verwoest is de volgende natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol alweer actief. Het gaat om een brand in de nabijheid van diverse woningen in de wijk Bello Horizonte in Marbella waar de vlammenzee niet alleen zorgde voor tientallen evacués maar ook voor onderbrekingen op de AP-7 snelweg omdat het vuur erg dicht bij de weg kwam.

De brand werd rond 20.20 uur donderdagavond gemeld in de nabijheid van de Urbanización Bello Horizonte in Marbella. Vanwege de enorme rookontwikeling en het oprukkende vuur moesten zo’n 30 woningen ontruimd worden en werden er ongeveer 50 inwoners geëvacueerd.

De brandweer kwam met groot materieel aanzetten waarna de 70 brandweerlieden aan het werk gingen om het vuur onder controle te krijgen. Vanwege het tijdstip in de avond kon men nog geen blushelikopters en blusvliegtuigen inzetten, iets dat ongetwijfeld vrijdagmorgen meteen zal gebeuren als de brand nog niet onder controle is. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Ga naar de inhoud