Voedsel waarschuwing voor chocolade parels van Dr Oetker in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Voedsel waarschuwing voor chocolade parels van Dr Oetker in Spanje
Beeld: Voorbeeldfoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Spaanse Agentschap voor consumentenzaken en voedselveiligheid (Aecosan) heeft een waarschuwing gepubliceerd waarin het waarschuwt voor de aanwezigheid van een niet-aangegeven melkeiwit in sommige parels van zilver chocolade van het Duitse merk Dr. Oetker.

De gezondheidsautoriteiten van Zweden hebben alarm geslagen bij het vinden van caseïne in het product en het niet vinden van een dergelijk bestanddeel onder de op het etiket vermelde ingrediënten. Het Spaanse agentschap heeft consumenten die allergisch zijn voor melkeiwitten gevraagd het product niet te consumeren en stelt dat ‘de consumptie van dit product geen enkel risico voor andere consumenten oplevert’.

Aecosan ontving het nieuws via het European Food Alert Network (RASFF) en heeft vervolgens de autonome regio’s gewaarschuwd voor de situatie via het Red de Alerta Alimentaria nacional (Sciri).

De chocoladeparels zijn gemaakt in Duitsland en geleverd in verschillende landen van de Europese Unie waaronder ook Spanje en dan met name in de regio Valencia en Andalusië.

Wat is caseïne?

Caseïne is een eiwit dat in melk voorkomt als een oplosbaar complex van calcium en fosfor. Het is een zeer belangrijke verbinding voor de opname van calcium en fosfaat in het menselijk lichaam. Sommige atleten nemen het geïsoleerd als een sportsupplement. 

Het is een eiwit van hoge biologische waarde, dat wil zeggen rijk aan essentiële aminozuren. Deze worden niet door het lichaam zelf geproduceerd. Sommige mensen kunnen intolerant zijn voor deze verbinding. Wanneer de melk wordt gestremd om kaas te produceren, wordt de caseïne geconcentreerd in het vaste gedeelte. Er zijn formules om deze eiwitten te breken. Het is wat bekend staat als hydrolyseren en kan de afwijzing van intolerante mensen verminderen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.