De 25 duurste gemeenten om een woning te kopen in Spanje

De 25 duurste gemeenten om een woning te kopen in Spanje
Beeld: Freepik

De 25 duurste gemeenten om een woning te kopen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Balearen eilanden staan hoog bovenaan de lijst wat betreft de 25 duurste gemeenten of gebieden om een woning te kopen in Spanje. Vier van de duurste gemeenten in de top 5 bevinden zich op de Balearen eilanden terwijl ook Catalonië en baskenland goed vertegenwoordigd zijn met dure gemeenten.

Als we naar het lijstje van de woningsite Idealista kijken dan staan in de top 25 van duurste gemeenten om een woning te kopen op één gemeente in de Madrid regio na alleen gemeenten op de Balearen eilanden, Catalonië en Baskenland. Daarbij is gekeken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Formentera is de duurste plaats voor woningen met een gemiddelde prijs van 7.643 euro/m2. Als tweede staat Deya op Mallorca op de lijst met 5.909 euro/m2 gevolgd door Sant Joan de Labritja op Ibiza met 5.165 euro/m2 en Eivissa op Ibiza met 4.910 euro/m2. De top vijf wordt verder aangevuld met de stad San Sebastian in Baskenland met 4.818 euro/m2.

Als we verder kijken naar de top 10 dan staat Baqueira in de provincie Lerida in Catalonië op een zesde plaats met 4.793 euro/m2 gevolgd door Sant Josep de Sa Talaia op Ibiza met 4.792 euro/m2, Andratx op Mallorca met 4.649 euro/m2, Sant Eulalia del Río op Ibiza met 4.641 euro/m2 en Zarautz in Baskenland met 4.493 euro/m2.

Beeld: Idealista.com

Autonome regio’s

Idealista heeft ook een lijstje samengesteld met de duurste gemeenten per autonome regio. Bij de gemiddelde prijzen per m2 zijn grote verschillen te zien per regio met als duurste Formentera (Balearen) met 7.643 euro/m2 en het goedkoopste Toledo (Castilla-La Mancha) met 1.357 euro.

In de bij Nederlanders en Belgen populaire regio’s zijn de prijzen ook hoog. In Andalusië is de duurste gemeenten Benahavís met 3.102 euro/m2, in Aragón is dat Formigal met 2.948 euro/m2, op de Canarische Eilanden is dat San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria met 3.097 euro/m2, in de Valencia regio is dat Moraira met 2.768 euro/m2 en in Murcia La Manga del Mar Menor met 1.569 euro/m2.

Beeld: Idealista.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.