Low Cost Vakantie: retourticket Madrid-Benidorm om een paar uur de zee te zien

Low Cost Vakantie: retourticket Madrid-Benidorm om een paar uur de zee te zien
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Low Cost Vakantie: retourticket Madrid-Benidorm om een paar uur de zee te zien

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanuit Madrid vertrekken tegenwoordig busreizen die minder dan 24 uur duren. Ook wie niet de tijd of het budget heeft om ver en lang op reis te gaan, kan zo een graantje van de toeristische zomer meepikken.

Wie verlangt er in de zomer niet naar de zee? Zeker zij die in het Spaanse binnenland wonen, waar de temperaturen stevig oplopen. Maar niet iedereen kan zich een lange strandvakantie permitteren, en daarom kwamen de zogeheten bliksemreizen in de markt: een nieuwe manier om aan betaalbaar toerisme te doen die stevig in de lift zit.

Zo bijvoorbeeld met de befaamde strandbus die de route Madrid-Benidorm op één dag doet voor slecht 35 euro. Afgelopen woensdag reden zo’n 50 inwoners van Madrid voor de eerste keer mee. In minder dan 24 uur reist die bus heen en weer. Zo kunnen mensen die normaal gezien niet aan het strand kunnen liggen, toch een dag van de Middellandse Zeekust genieten.

De bus vertrekt om half één ‘s ochtends met een goed voorziene bende. Zonnecrème, badpakken, parasols, etc. Rond een uur of 6 ’s ochtends komen de toeristen aan op de playa de Poniente in Benidorm. Daar kan men 12 uur doorbrengen, om om 17.30 uur het zand vaarwel te zeggen en terug te keren naar de droge Madrileense hitte.

De mensen die met de bus meereizen zijn zowel families, jongeren en ouderen. De coördinatrice van de excursies, de Peruaanse Miluzka Arias, verklaart. “Wij die hier werken komen uit Latijns Amerika, Centraal Europa, Spanje of Roemenië. We hebben elkaar ontmoet via de busreizen.”

Naast naar het strand heeft de bus nog een hoop andere bestemmingen. Torrevieja, Cullera, Gandía of Valencia, of zelfs naar de bergen om aan wintersport te doen.

‘In de winter beginnen we opnieuw met excursies naar de Bergen en naar dorpen in het binnenland.’, bevestigt Arias. ‘Zolang de mensen zin hebben om één dag op reis te gaan, blijven wij ons aanbod staande houden.’

Ga naar de inhoud