Low Cost Vakantie: retourticket Madrid-Benidorm om een paar uur de zee te zien

Low Cost Vakantie: retourticket Madrid-Benidorm om een paar uur de zee te zien
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Low Cost Vakantie: retourticket Madrid-Benidorm om een paar uur de zee te zien

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vanuit Madrid vertrekken tegenwoordig busreizen die minder dan 24 uur duren. Ook wie niet de tijd of het budget heeft om ver en lang op reis te gaan, kan zo een graantje van de toeristische zomer meepikken.

Wie verlangt er in de zomer niet naar de zee? Zeker zij die in het Spaanse binnenland wonen, waar de temperaturen stevig oplopen. Maar niet iedereen kan zich een lange strandvakantie permitteren, en daarom kwamen de zogeheten bliksemreizen in de markt: een nieuwe manier om aan betaalbaar toerisme te doen die stevig in de lift zit.

Zo bijvoorbeeld met de befaamde strandbus die de route Madrid-Benidorm op één dag doet voor slecht 35 euro. Afgelopen woensdag reden zo’n 50 inwoners van Madrid voor de eerste keer mee. In minder dan 24 uur reist die bus heen en weer. Zo kunnen mensen die normaal gezien niet aan het strand kunnen liggen, toch een dag van de Middellandse Zeekust genieten.

De bus vertrekt om half één ‘s ochtends met een goed voorziene bende. Zonnecrème, badpakken, parasols, etc. Rond een uur of 6 ’s ochtends komen de toeristen aan op de playa de Poniente in Benidorm. Daar kan men 12 uur doorbrengen, om om 17.30 uur het zand vaarwel te zeggen en terug te keren naar de droge Madrileense hitte.

De mensen die met de bus meereizen zijn zowel families, jongeren en ouderen. De coördinatrice van de excursies, de Peruaanse Miluzka Arias, verklaart. “Wij die hier werken komen uit Latijns Amerika, Centraal Europa, Spanje of Roemenië. We hebben elkaar ontmoet via de busreizen.”

Naast naar het strand heeft de bus nog een hoop andere bestemmingen. Torrevieja, Cullera, Gandía of Valencia, of zelfs naar de bergen om aan wintersport te doen.

‘In de winter beginnen we opnieuw met excursies naar de Bergen en naar dorpen in het binnenland.’, bevestigt Arias. ‘Zolang de mensen zin hebben om één dag op reis te gaan, blijven wij ons aanbod staande houden.’

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.