Belg slaat op de vlucht na slaan vrouw en getuige maar is na een achtervolging gearresteerd in Valencia

@policia / twitter
Beeld: @policia / twitter

Belg slaat op de vlucht na slaan vrouw en getuige maar is na een achtervolging gearresteerd in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Nationale Politie heeft na een wilde achtervolging op een snelweg in Valencia een man met Belgische nationaliteit aan kunnen houden. De nu gearresteerde man mishandelde op straat zijn vrouw om daarna ook een getuige die hem daarop aansprak in elkaar te slaan.

Volgens het bericht in de krant ABC gaat het om een toerist met de Belgische nationaliteit die samen met een vrouw in een hotel in Valencia verbleef. De man sloeg echter op straat zijn vrouw dusdanig dat een jonge omstander tussenbeide wilde komen en daarna ook de volle laag over zich heen kreeg. Nadat de man de vrouw en man had geslagen sloeg hij op de vlucht.

Dat bleek die dag zijn eerste vlucht te zijn. De man wilde daarna terugkeren naar het hotel waar ook zijn vrouw was maar de reeds gewaarschuwde politie wachtte hem daar op. Toen de Belg de agenten zag, besloot hij in zijn auto met Belgisch kenteken voor de tweede keer te vluchten. Dat deed hij in volle vaart over de snelweg van Turia waar hij na een korte en wilde achtervolging gearresteerd kon worden.

Het voorval deed zich zaterdagochtend rond 6 uur voor toen de man en vrouw op straat in de wijk Maritim een hevige discussie hadden. Op een gegeven moment begon de man de vrouw in haar gezicht te slaan waarna ze hevig bloedde en schade aan haar gebit opliep. Een jongeman die dat zag probeerde tussenbeide te komen om de vrouw te beschermen maar de Belg sloeg ook deze man in zijn gezicht. In de krant staat dat de discussie ontstond na een bezoek aan een discotheek in Gandia en vanwege jaloezie van de man.

Terwijl het ambulancepersoneel de in elkaar geslagen vrouw en man medische assistentie verleende, begon de politie het hotel waar het echtpaar verbleef in de gaten te houden. De agenten wilden de Belgische man namelijk arresteren voordat hij, zoals gepland samen met zijn vrouw, die dag terug zou reizen naar België. Nadat de man de politie zag bij het hotel sloeg hij op de vlucht en volgde de achtervolging.

De Belgische man kon echter niet veel later gearresteerd worden vanwege mishandeling, het toebrengen van letsel en het in gevaar brengen van anderen. De man is reeds voor de snelrechter verschenen en zit nog vast.

Ga naar de inhoud