Buitenlandse toerist opgepakt na incident met politieagent op Mallorca

Buitenlandse toerist opgepakt na incident met politieagent op Mallorca
Beeld: @guardiacivil / twitter

Buitenlandse toerist opgepakt na incident met politieagent op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Spaanse politie heeft een Deense toerist van 33 jaar opgepakt op het vliegveld van Palma. De man probeerde te vluchten van het eiland Mallorca nadat hij een lokale politieagent had aangevallen. De gearresteerde man wordt verdacht van het plegen van fysiek geweld op een politieagent van de Policía Local, de lokale politie. 

Het incident vond plaats in de gemeente Alcúdia dat zich in het noorden van het eiland bevindt, maar de verdachte sloeg op de vlucht en werd niet gevonden tot hij probeerde het eiland te verlaten via het vliegveld van Son Sant Joan (vliegveld van Mallorca). Dit alles vond plaats op vrijdag 19 augustus. De politie werd op deze dag gebeld met een melding over een hevige discussie tussen twee personen; de verdachte en een vrouw van wie de identiteit anoniem is gehouden.  

De politie ging meteen ter plaatse en probeerde de verdachte te identificeren. Op dat moment besteeg de man een motor en accelereerde richting de agent met de intentie hem aan te rijden. De politieagent wist de aanrijding echter te voorkomen omdat hij op dat moment op een elektrisch voertuig (Segway) stond die hij opzij wist te manoeuvreren. Hier stopte de toerist echter niet. Hij ging over tot het fysiek aanvallen van de agent en probeerde hem te slaan toen deze op de grond stond. Daarna vluchtte de verdachte met hoge snelheid van de plaats delict. 

De politie van Mallorca informeert dat manschappen een onderzoek hadden gestart, waarin ze de toerist direct identificeerden als van Deense afkomst die verbleef in een hotel in Alcúdia. Bij nader onderzoek door de lokale politie van Alcúdia werd duidelijk dat zijn hotelkamer nu leeg was en dat de verdachte met grote haast was gevlucht van het etablissement, zelfs zonder de sleutels terug te geven. 

Vanaf dat moment begon de zoekactie om de Deen te lokaliseren. Zaterdagnacht is hij gevonden en opgepakt door de Guardia Civil op het vliegveld van Palma toen hij probeerde aan boord te gaan van een vliegtuig om terug te gaan naar zijn land van herkomst.

Ga naar de inhoud