De beste bestemmingen aan de Costa del Sol om met pensioen te gaan

De beste bestemmingen aan de Costa del Sol om met pensioen te gaan
Beeld: via canva.com

De beste bestemmingen aan de Costa del Sol om met pensioen te gaan

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Spanje wonen ongeveer 474.000 buitenlandse gepensioneerden. Het land is het populairste in de Europese Unie om de zogenaamde ‘gouden jaren’ door te brengen. Duizenden van deze gepensioneerden kiezen de Costa del Sol om hun pensioen in alle rust door te brengen. De Costa del Sol is al jarenlang de favoriete bestemming voor Britten, Nederlanders, Belgen, Duitsers en andere Noord-Europeanen.

Buitenlandse gepensioneerden blijven de provincie Málaga kiezen als plek om te gaan wonen, zo blijkt uit een publicatie van International Living, een tijdschrift gewijd aan de levensstijl van burgers van over de hele wereld en aan mensen die met pensioen zijn. In het laatste rapport over ‘de beste plaatsen om in Spanje te pensioneren’, noemt het tijdschrift Mijas Pueblo en Benalmádena als twee van de beste plaatsen waar Britse, Nederlandse, Scandinavische en Amerikaanse gepensioneerden in Spanje kunnen ontspannen.

In het rapport wordt duidelijk dat Benalmádena de eerste plaats is voor een rustig leven. Hoewel het artikel begint met te zeggen dat het een gezinsvriendelijke omgeving kan zijn vanwege opvallende aspecten zoals een vlinderpark, twee aquaria, een kabelbaan en een van de grootste jachthavens van Andalusië, heeft het tijdschrift benadrukt dat gepensioneerden kunnen ontspannen op kleine, eenzame stranden bevolkt door badgasten en vissers en genieten van diners in de openlucht met prachtige uitzichten.

Het andere gekozen dorp is Mijas Pueblo. Het tijdschrift heeft de schoonheid, klimaat en sport benadrukt: Het witte Andalusische dorp trekt expats van over de hele wereld aan omdat het de poort is naar de ‘golfvallei’ van de Costa del Sol. Met een prachtig klimaat het hele jaar door en talloze groene zones, is deze locatie een paradijs voor golfers en uiteraard niet-golfers.

Andere plaatsen waar het tijdschrift aanbeveelt te wonen zijn Almuñécar (Granada) vanwege de kust en het weer; Sitges (Barcelona) vanwege zijn artistieke en alternatieve levensstijl; en Miraflores de la Sierra (Madrid) vanwege de wandelpaden en omdat het dorp zich perfect aanpast aan het buitenleven. In het rapport wordt echter duidelijk dat Gibraltar en de Mar Menor (Murcia) bestemmingen zijn waar ze afraden naartoe te gaan.

Ga naar de inhoud