Search
menu
Search

First Dates kandidaat brengt met 27 messteken ‘goede vriend’ in Córdoba om het leven

First Dates kandidaat vermoord met 27 messteken ‘goede vriend’ in Córdoba
Beeld: Screenshot / video

First Dates kandidaat brengt met 27 messteken ‘goede vriend’ in Córdoba om het leven

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Eloy, een kandidaat in het populaire televisieprogramma ‘First Dates’, zat in zijn stamcafé in zijn woonwijk in Córdoba, waar hij had gewerkt als barman. Hij zat daar met een ‘intieme vriend’, zo vertellen bekenden. Er was geen ruzie, er werd geen stem verhoogd. Eloy wachtte tot de eigenaar van het café de vuilnis buiten had gezet en ging toen een mes halen. Hij kwam terug en stak 27 messteken in P., de man met wie hij zat.

Twee klanten probeerden hem tegen te houden. Een van hen gooide een kruk naar hem. De ander sloeg hem met een stoel en zorgde voor een hoofdwond, zo vertelt men in de wijk in Córdoba. Dat weerhield Eloy niet. Hij stopte pas toen de eigenaar terugkwam in het café en hem beval te stoppen. Hij gehoorzaamde zijn voormalige baas en ging naar de wc om zijn bloed af te vegen. Daar bleef hij totdat de politie binnenkwam om hem te arresteren. Zijn neergestoken vriend werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen veroorzaakten diezelfde avond zijn dood.

Deze vreemde zaak heeft meer media belangstelling gekregen nadat bekend werd dat Eloy slechts twee maanden geleden deelnemer was aan het datingprogramma ‘First Dates’. Hij kreeg de 40-jarige Mercedes toegewezen als date. De Sevillaanse wilde Eloy niet verder leren kennen tijdens het eten. Bij de eerste indruk was al te zien dat ze het niet eens was met de persoon die ze als date had gekregen. “De waarheid is dat ik me een beetje ongemakkelijk voel. Ik wil je niet verder leren kennen”, zei ze tegen Eloy. Hij nodigde haar uit om op te staan. “Als we niet eens gaan praten, is het beter dat we gaan”, zei hij, terwijl hij toegaf dat het zijn dag niet was.

Eloy is 44 jaar oud. Hij werd vrijdag voor de rechter gebracht, maakte gebruik van zijn recht om niet te verklaren en de rechter stuurde hem naar het psychiatrische paviljoen van de gevangenis van Alcolea. Mensen die hem in de wijk kenden, wisten niet dat hij psychische problemen had. De afgelopen dagen zijn er echter geruchten gaan circuleren: “Ze zeggen dat hij iets had en dat hij zijn medicijnen al een tijdje niet meer had opgehaald”, maar dat laatste kan niet bevestigd worden door de Spaanse media.

Ga naar de inhoud