11 bestemmingen in Spanje die Thomas Cook gaan missen

11 bestemmingen in Spanje die Thomas Cook gaan missen
Beeld: Thomas Cook

MADRID – De recent failliet verklaarde Britse reisorganisatie Thomas Cook is een van de grootste ter wereld en uiteraard zal dit een impact hebben op het toerisme. Ook in Spanje is Thomas Cook belangrijk vanwege hoofdzakelijk de Britse vakantiegangers maar ook toeristen van andere nationaliteiten zoals Belgen, Nederlanders, Duitsers en Scandinaviërs. 

Thomas Cook is groot in Spanje en er is enige paniek in de reiswereld omdat er een gemis kan komen van 4 miljoen vakantiegangers per jaar. Andere kranten schrijven over 2,8 miljoen toeristen die voor dit jaar tot nu toe gepland stonden om naar Spanje te vliegen. Ondertussen wordt er ook gesproken over 1 miljoen stoelen die gepland stonden tussen 1 mei en 31 oktober in Spanje voor dit jaar, 11,3% minder dan in 2018.

Met name de Canarische Eilanden en de Balearen zullen het verlies van Thomas Cook gaan merken. Beide eilandengroepen zijn goed voor 850.000 geplande stoelen tussen mei en december 2019. 

Voor Mallorca stonden er 202.324 stoelen gepland, voor Ibiza 60.757, Menorca 92.860, Lanzarote 138.935, Fuerteventura 81.767, Gran Canaria 53.538 en Tenerife 220.439 stoelen. Op het Spaanse vasteland stonden er 13.160 stoelen gepland naar de Costa Brava (Gerona), 55.005 stoelen naar de Costa Dorada (Reus), 13.065 stoelen naar de Costa Blanca (Alicante) en 34.479 stoelen naar de Costa de Almería.

Thomas Cook bestaat reeds 178 jaar en werd opgericht in 1841 in het Engelse Leicestershire. Het bedrijf heeft op dit moment 105 eigen vliegtuigen en meer dan 200 hotels en complexen die onder de naam Thomas Cook functioneren. Er werken ruim 22.000 mensen bij Thomas Cook waarvan 9.000 in Groot Brittannië. 

Voor deze maandag stonden er op de Balearen eilanden 24 vluchten gepland, 10 op Mallorca en 14 op Menorca. Op de Canarische Eilanden stonden 22 vluchten gepland, Lanzarote met 10 vluchten, Gran Canaria met 8 vluchten en op Fuerteventura en Tenerife Zuid elk 2 vluchten. In totaal zijn er 51 bestemmingen in 16 landen die te maken krijgen met de gevolgen van het faillissement.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

9
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
liliane.vervliet@skynet.be

Transavia en Ryanair minder problemen….

Piet Paëlla

Ik lees berichten dat Thomas Cook reizigers door die rotte hotels worden verplicht om hun hotelkamer te betalen….
Het zal je maar overkomen, wat een volk die hoteliers, ze weten allang dat Thomas Cook op de wip staat maar accepteren evengoed boekingen.
Over de jaren heb ik in zoveel hotels overnacht, dat ik daar heel kritisch tegenover sta en ik heb geen medelijden met ze.
Wel met die reizigers, dat is écht treurig als je daar staat met je sandalen en koffer zonder kamer en niemand weet iets….

Eric Lede

Een sensatie-artikel; over een paar maanden is alles weer BAU want het mooie van een vrije markt-economie is nou net dat alles zichzelf reguleert.

Dus: slimme(re) concurrenten als TUI vullen dit ontstane gat in de markt op, ontslagen werknemers van TC kunnen daar snel terecht en vakantie-gangers gaan vrolijk met andere reis-organisaties op reis.

Er is dus hoogstens sprake van enige ”frictie” tijdens deze overgang.

Is de cirkel weer rond…

Eric Lede

Een sensatie-artikel; over een paar maanden is alles weer BAU want concurrenten zullen ongetwijfeld is dit gat in de markt springen.

Rob

Thomas Cook is een reisorganisatie , dus alles erop en eraan. Wat de heren hieronder roepen zijn alleen luchtvaartmaatschappijen. Appelen en peren dus.
Wat ik wel durf te stellen is dat een reisorganisatie met eigen vliegtuigen niet levensvatbaar is. Een gevalletje schoenmaker hou je bij je leest..

Michel

De groep Thomas Cook opereerde in twee afzonderlijke segmenten: als touroperator en als luchtvaartmaatschappij.

Anoniem

GO VUELING!!!!

Harm

Anoniem
Nee dan toch nog liever Ryanair , want met VUELING heb ik nog nooit een vlucht gehad die op tijd vertrok , dus ook op tijd aan kwam. Trouwens VUELING is alleen leuk als van de grote luchthavens vliegt . Bij voorbeeld van af Sevilla of Jerez de La Frontera naar Nederland of Duitsland altijd een overstap en nooit rechtstreeks zowel heen als terug .
Trouwens voor Nederland hebben we Transavia. En Duitsland heeft ook diverse betere dan VUELING. Soms ook interessant voor grens bewoners.

Knorrie

Vueling? Nunca mas!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.