Herfst begint in Spanje met regenachtig weer met lagere temperaturen

123rf
Beeld: 123rf

Herfst begint in Spanje met regenachtig weer met lagere temperaturen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De herfst is officieel op dinsdag 22 september om 15:31 uur begonnen en dat zal in het overgrote merendeel van Spanje ook te merken zijn wat betreft het weer. Het slechte weer zal op woensdag beginnen met zware regenval in het noorden en westen van het land terwijl de temperaturen langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen flink zullen dalen, aldus de voorspellingen van de Spaanse weerdienst AEMET.

De instabiliteit wat betreft het weer zal vanaf woensdag en donderdag te merken zijn terwijl de temperaturen vanwege een koude luchtmassa uit de Noord-Atlantische Oceaan de temperaturen met 10 graden doet dalen.

De regen zal het Spaanse vasteland bereiken via het noordwesten in de regio’s Galicië, Asturië en Cantabrië en de Pyreneeën in Navarra, Aragón en Catalonië. Verder zal het ook regenen in Castilla-La Mancha, delen van het westen van Andalusië en op de Balearen eilanden.

Vanaf vrijdag kan het opnieuw sneeuwen in de Pyreneeën en de Cantabrische Bergen vanaf 1.400 of 1.600 meter hoogte. 

Met name het weekend zal onaangenaam zijn vanwege de regen, wind en lagere temperaturen wat in contrast staat met de voorspelling recent dat de herfst droog en warm zal worden dit jaar. Het begin van de ‘otoño’ is in ieder geval nat, winderig en koud in het overgrote deel van het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden.

De Spaanse weerdienst AEMET heeft echter geen weeralarmen uitgegeven, behalve op vrijdag aan de kust van Galicië, Asturië en Cantabrië met een geel weeralarm vanwege regen en een wilde zee.

Voor de Canarische Eilanden zijn er geen speciale meldingen en wordt geen speciaal weer verwacht met normale temperaturen voor de tijd van het jaar en alleen op donderdag bewolking. Maar elk Canarische Eiland is anders dus dit is een algemeen weerbericht dat plaatselijk heel anders kan zijn.

Ga naar de inhoud