Het Spaanse woord of zin van de dag (103)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (103)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Woensdag 23 september

El miércoles 23 de septiembre 2020
uitspraak: el mjerkoles beentitres de septjembre dosmielbeente

El miércoles de las palabrotas. De woensdag van de scheldwoorden, maar ook uitdrukkingen. Gewoon zodat je weet wat de Spanjaarden zeggen.

  • Vete a la mierda – uitspraak: bette a la mjerda – rot op / donder op
  • Me cago en…..- uitspraak: me kago (g = zachte k klank zoals guapa / gracias) – Ik kak / schijt op ….. Voorbeeld: me cago en tu sombra. 
  • ¿Tú eres tonto o qué? – uitspraak: toe erres tonto o kè – ben je dwaas / dom of wat?
  • Te voy a dar una hostia – uitspraak: te boi a dar oena ostia – Ik ga je een klap voor je kop geven.
  • Te voy a pegar una hostia – uitspraak: te boi a pegar oena ostia – Ik ga je voor je kop slaan.
Ga naar de inhoud