Madrid vraagt hulp aan het leger en politie om corona onder controle te krijgen

Twitter
Beeld: Twitter

Madrid vraagt hulp aan het leger en politie om corona onder controle te krijgen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De situatie wat betreft het coronavirus begint in en rondom de hoofdstad van Spanje steeds moeilijker te worden en op woensdag hebben de regionale autoriteiten met spoed de hulp gevraagd van het leger en de verschillende politie eenheden. De Comunidad de Madrid heeft het leger nodig voor schoonmaakwerkzaamheden en voor medisch personeel terwijl de agenten van de Guardia Civil en Policia Nacional mee moeten helpen met het controleren van de afgesloten wijken en randgemeenten.

Het verzoek van de regionale overheid van Ayuso in de Madrid regio komt daags na de bijeenkomst tussen de regiopremier en de premier van Spanje op maandag in Madrid. Daar spraken beide politici af dat ze beter gaan samenwerken en dat er een team komt om samen naar oplossingen te zoeken.

De Madrileense regiopremier geeft daarmee aan dat ze de controle over de situatie begint kwijt te raken want er kunnen geen artsen gevonden worden en de kans is groot dat naast de sinds maandag afgesloten 37 wijken en randgemeenten de hele stad afgesloten kan worden.

De militairen van het Spaanse leger moeten meehelpen met het desinfecteren en schoonmaken van o.a. ziekenhuizen en bejaardenhuizen, net zoals in maart/april en om tenten te bouwen terwijl men in Madrid ook gebruik willen maken van 300 artsen uit andere regio’s. Ook moeten er tenten geplaatst worden waar corona-tests gerealiseerd kunnen worden.

Wat betreft de politie vraagt de regio om 222 agenten van de Guardia Civil en Policia Nacional om te helpen bij de werkzaamheden van de lokale politie om de in- en uitgangen van de afgesloten wijken en randgemeenten te controleren. 

De regionale overheid van Madrid heeft ook aangegeven dat aanstaande vrijdag meer corona-maatregelen bekend worden gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.