Zeeman opent twee nieuwe winkels in de provincie Alicante

123rf
Beeld: 123rf

Zeeman opent twee nieuwe winkels in de provincie Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het Nederlandse Zeeman is bezig met een flinke opmars in Spanje. Eerst in Catalonië en daarna ook de Valencia regio en Aragón. Nu worden er twee nieuwe winkels geopend in de wijken Carrús en El Pla waardoor het totaal aantal Zeeman winkels in de Valencia regio stijgt naar 13.

Zeeman opende in februari de eerste winkel in de provincie Alicante, om precies te zijn in Denia. Daar komen nu twee nieuwe winkels van de ‘Primark holandés’ bij in Elche waardoor het totaal in de provincie Alicante stijgt naar 3 terwijl de provincie Valencia 10 winkels heeft.

In heel Spanje heeft Zeeman echter alweer meer dan 60 winkels waarvan het merendeel in Catalonië is gelegen maar ook enkele winkels in Aragón en binnenkort ook in Madrid. 

De eerste winkel van Jan Zeeman werd geopend in 1967 in Alphen aan de Rijn is de textielsuper 52 jaar later uitgegroeid tot een concern met ruim 500 winkels in Nederland, vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en sinds 2015 ook in Spanje. Bekijk HIER op de kaart alle Zeeman winkels in Spanje.

Volgens de textielsuper topman Erik-Jan Mares heeft Zeeman in Spanje praktisch geen concurrentie waardoor de ‘see-mán’ in korte tijd erg populair is geworden. Daarnaast heeft Zeeman er in Spanje voor gekozen niet in grote winkelcentra winkels te vestigen maar juist op strategisch gekozen locaties om zo een buurtfunctie te krijgen.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Voor de textielsuper is dat geen enkel probleem als hun naam maar hetzelfde is in alle landen.

Ga naar de inhoud