Uitzettingen dalen maar inbeslagnemingen schieten omhoog in Spanje

Uitzettingen dalen maar inbeslagnemingen schieten omhoog in Spanje
Beeld: Freepik

Uitzettingen dalen maar inbeslagnemingen schieten omhoog in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vergeleken met 2019 zijn de huisuitzettingen in Spanje met 21,2 procent gedaald maar daar tegenover staat dat het aantal inbeslagnemingen enorm is gestegen tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. De meeste huisuitzettingen vonden plaats in Catalonië, Andalusië, Valencia regio en de Madrid regio.

Er werden 11.571 personen uit huis gezet (desahucios)in Spanje wat nog steeds veel is maar wel een neerwaartse trend. Het aantal gedwongen verkopen of inbeslagname ( embargos) een onroerend goed dat te koop staat is vergeleken met twee jaar geleden met 98,2 procent gestegen tot 7.646, het hoogste aantal sinds 2017.

In Catalonië werden 2.624 personen uit hun woning gezet, goed voor 22,7 procent van het landelijk totaal. In Andalusië steeg dat aantal naar 1.794 personen gevolgd door de Valencia regio met 1.760 huisuitzettingen en de Madrid regio met 1.178 personen. Als alleen gekeken wordt naar huisuitzettingen vanwege het niet betalen van de huur dan staat Catalonië met 1.904 bovenaan de lijst gevolgd door Andalusië met 1.185, Valencia regio met 1.070 en de Madrid regio met 930 huisuitzettingen.

Het aantal inbeslagnames van onroerend goed dat te koop staat is enorm gestegen in het tweede kwartaal dit jaar.  In dit geval staat Andalusië bovenaan de lijst met 1.608 inbeslagnames wat 21 procent van het landelijk totaal is. Catalonië volgt met 1.592 en dan de Valencia regio met 1.275 en de Madrid regio met 611 inbeslagnames.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.