Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (76)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (76)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (76)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en soms ook video.

De afgelopen week hebben we eindelijk te horen gekregen dat de aanvraag van de licentie helemaal goed is gekeurd. Zoals we eerder al schreven, hebben we na het verkrijgen van ons licentienummer een dame van bureau toerisme op bezoek gehad. Ze heeft de hele B&B uitgekamd. Na een aantal weken ontvingen we een bericht met de aanpassingen die nog gedaan moesten worden. Hier hadden we dan een aantal weken voor om dit in orde te maken. Vervolgens moesten we foto’s maken en deze opsturen. Er waren wat gemakkelijker punten, maar een aantal dingen waren wat ingewikkelder.

Zo moesten we wat stoelen, kledingrekken en meer van dit soort dingen aan de kamers toevoegen. De lastigere dingen waren onder andere: het maken van een privéparkeerplaats en het ophangen van bewegwijzering. Voor beide hebben we namelijk toestemming nodig van de gemeente en die zijn niet zo snel … uiteindelijk hebben we een parkeerplaats gemaakt op ons stukje grond voor de B&B en de bewegwijzering is ook goed gekomen.

Met één punt op de lijst waren we het niet eens. Bureau Toerisme had bedacht dat we aan de buitentoiletten douches moesten toevoegen. Hier begrepen zowel wij als onze architect helemaal niets van. Elke slaapkamer heeft een badkamer met een douche en bij het zwembad staat ook een douche, waarom dan nog extra douches? Dit stond nergens in de regels. Op dit punt hebben we dan ook bezwaar gemaakt en ze hebben ons uiteindelijk gelijk gegeven.

Pffff, zo’n licentie krijgen is dus geen appeltje-eitje en we kunnen elk jaar een nieuwe inspectie verwachten! We gaan ons nu opmaken voor de volgende uitdaging. We hebben pas ook de inspectie gehad voor de Spaanse voedsel en warenwet. Heel veel was goed op orde, maar er waren een aantal nieuwe eisen waarvan wij nog niets wisten. Hier gaan we dus ook maar weer mee aan de slag. Nooit een saaie dag met een B&B 🙂

Wil je eens bij ons overnachten? Je hebt nog een aantal dagen om de kortingscode voor 15% korting te gebruiken. Gebruik code SPANJE2023 bij check-out op onze website www.casarodriguillo.com Je kan de kortingscode ook alvast gebruiken voor een vakantie in 2024. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?