Pre-order de nieuwe editie van het glossy Spanje magazine ESPANJE!

Pre-order de nieuwe editie van het glossy Spanje magazine ESPANJE!
Beeld: ESPANJE / web

Pre-order de nieuwe editie van het glossy Spanje magazine ESPANJE!

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De najaarseditie van ESPANJE! kun je nu bestellen met €3,50 korting. Je betaalt geen verzendkosten en krijgt bovendien €1 korting op de winkelprijs. Heb je al een abonnement? Dan kun je ook een editie cadeau geven voor slechts €6,95. Vul dan gewoon de adresgegevens in van degene die je de nieuwe editie cadeau wilt geven en betaal zelf eenvoudig met Ideal. KLIK HIER om de najaarseditie met korting te bestellen … dat kan alleen nog op 23 en 24 september!!!!!!!

In de najaarseditie 2023 van ESPANJE! onder andere:

Kerstsfeer, skiën en eilandzon

Spanje is in het najaar en de winter misschien nog wel leuker dan in de zomer. Het is er lekker rustig, de temperaturen zijn in een groot deel van het land bijzonder aangenaam en het is overal feest. Bekijk de prachtige kerststallen en geniet van de lichtjes, neem een nieuwjaarsduik in de Middellandse Zee en beleef een spectaculaire Driekoningenoptocht. Annebeth Vis woont al meer twintig jaar in Barcelona en deelt ze haar najaar- en wintertips.

Interview met Merel van Dongen van Atlético Madrid

Terwijl heel Spanje in de ban was van ‘de kus’, had RTL-correspondent Richard Hogenkamp voor ESPANJE! een interview met Merel van Dongen. Zij voetbalt al ruim vijf jaar in Spanje en is begonnen aan haar vierde seizoen bij Atlético Madrid. Ze vertelt over het Spaanse voetbal, haar leven in Spanje en haar huwelijk met Ana Romero. ‘Ik vind echt alles leuk aan Spanje. De mensen, het eten, het ritme van de dag, de taal, hoe aardig iedereen is, ook tegen onbekenden op straat.’ Het Spaanse voetbal vindt ze hoewel interessant toch iets minder leuk. ‘Nederlanders proberen compromissen te vinden, in Spanje gaat de weg naar een oplossing via een gevecht.’

Overwinteren aan de Costa Cálida

La Manga del Mar Menor aan de Costa Cálida is wel een heel bijzonder stukje Spanje. De landstrook was ooit een piratennest, maar is nu een toeristenoord waar iedereen uitzicht heeft op zee. Of op het meer. Het is dan ook de ideale uitvalsbasis voor watersporters, zonaanbidders en overwinteraars.

Wandelparadijs Navarra

Ben je op zoek naar een bestemming waar bijna geen toeristen zijn en waar het leven nog zo was als vroeger? Stop dan als je vanuit Bordeaux komt in de Baztanvallei in Navarra. Het is er prachtig groen, je kunt er eindeloze wandelingen maken langs watervallen en heksengrotten bezoeken. En wist je dat ze er hun eigen Kerstman hadden: Olantzero. Die bestond trouwens al voordat Jezus was geboren en geeft nog steeds cadeautjes aan alle kinderen in Baskenland en Navarra.

De lekkerste Spaanse kazen

Spanje heeft honderden bijzondere kazen van hoge kwaliteit. Onlangs werd voor een kaas van 2 kilo zelfs meer dan €20.000 betaald. Veel van die kazen worden gemaakt door boeren in de bergen. ESPANJE-redacteur Aafke Jochems zocht Baskische kaasmakers op in hun berghut. Zij melken hun schapen twee keer per dag en maken er dan meteen de lekkerste Idiazabalkazen van.

Heerlijke recepten en wijntips

Uiteraard geven we ook een paar heerlijke recepten bij dit kaasverhaal. Wat te denken van gevulde zoete aardappelen met Idiazabal en granaatappel? Ook zetten we de tien bekendste Spaanse kazen op een rij met tips voor gerechten en wijnen erbij.

Madrid is Europese film- en Netflixhoofdstad

Wat hebben de films Indiana Jones and the Last Crusade, Doctor Zhivago en Starwars, the Attack of the Clones met elkaar gemeen? Juist! De plek waar ze werden opgenomen: Spanje. Zoals deze drie zijn er vele duizenden. In 2022 was Spanje de meest gebruikte filmlocatie in Europa; 320 films werden er vorig jaar opgenomen, 89 daarvan in Madrid, wat de hoofdstad tot het epicentrum maakt van filmland Spanje. Er zijn nu volop routes door de stad zodat je kunt zien waar La Casa de Papel, Entrevías of je andere favoriete film- of Netflixserie is opgenomen.

Guadalupe in Extremadura: beste verlichte kerstdorp

Uiteraard trokken we ook het binnenland weer in. Jaap Scholten fietste van zijn woonplaats Toledo naar Guadalupe in Extremadura. Daar vierde hij kerst in het beroemde klooster van de zwarte maagd. Het dorp werd onlangs uitgeroepen tot best verlichte kerstdorp van Spanje. Een tripje waard dus in de weken voor kerst!

Lekker eten in Santiago de Compostela

Huib Afman liep in vier edities de Camino de Norte, een alternatieve Camino de Santiago, die rustiger is, maar wel langs ruige kusten en mooie dorpjes voert. In deze editie komt hij aan in Santiago de Compostela. Inmiddels is hij daar vaker geweest en hij geeft tips voor lekkere restaurantjes. Want dat heb je wel verdiend na zo’n lange tocht.

Historische roadtrip door Castilië & León

Een van de eerste reisverslagen van een Nederlander die door Spanje reisde is van Lodewijk Huygens. In de 17e eeuw landde hij met een groot diplomatiek gezelschap in Cantabrië. In Spanje vergaapte hij zich als kind van de Beeldenstorm aan de katholieke pracht en praal van Burgos en Madrid. Volkskrantjournalist Maartje Bakker en historicus Twan van Lieshout reisden hem achterna.

Zo haal je Spanje in huis

En natuurlijk geven we je ook weer heel veel andere tips voor een fijne Spaanse herfst in Nederland. Luna Zegers zocht de mooiste nieuwe muziek voor je uit, we lazen de pas verschenen romans en zochten uit welke films, exposities en theatervoorstellingen je de komende maanden kunt verwachten. Bijvoorbeeld De Man van La Mancha. Huub van der Lubbe vertelt in een interview hoe hij langzaam transformeerde in Don Quichot.

Mis ESPANJE! nooit meer

Wil je ESPANJE! elk kwartaal in de bus krijgen en online lezen? Neem dan voor slechts €19,95 een abonnement. Je krijgt het magazine dan een jaar lang in de bus en bovendien krijg je dan ook nog de digitale editie erbij, waarmee je ook eerdere edities kunt lezen. Klik hier om ESPANJE en het archief een jaar lang te lezen voor slechts €19,95. Dat is een besparing van bijna €30. * De nieuwe editie kun je tot zondagavond 24 september 24 uur met €3,50 korting bestellen. Wil je meer edities cadeau geven? Dat kan natuurlijk! Stuur dan voor 24 september even een mailtje met de adressen naar redactie@espanje.nl. Wij sturen je dan een betaallink. Deze aanbieding geldt alleen in Nederland.

Ga naar de inhoud