Voorspellingen zeggen dat in 2066 een op de drie Spanjaarden ouder is dan 64 jaar

Voorspellingen zeggen dat in 2066 een op de drie Spanjaarden ouder is dan 64 jaar

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de voorspellingen van het Spaanse bureau voor de statistiek (INE) zullen de Spanjaarden steeds ouder gaan worden en zal het aantal inwoners flink gaan dalen de komende jaren. Dit jaar zal het aantal inwoners nog licht stijgen vanwege minder overledenen maar vanaf 2018 zal het aantal inwoners in Spanje elk jaar gaan dalen.

Volgens de INE zal Spanje de komende 15 jaar 552.245 inwoners minder gaan hebben waardoor Spanje in het jaar 2031 nog maar 45,9 miljoen inwoners zal hebben, een 1,2% minder. Het aantal inwoners wordt zelfs nog lager als men 50 jaar vooruit gaat kijken naar het jaar 2066 waarin er meer dan 5 miljoen inwoners minder zullen zijn in Spanje en het totaal komt te staan op 41.068.643 inwoners.

Ouder

De voorspellingen zeggen dat dit jaar het aantal inwoners nog licht zal stijgen vanwege minder overledenen vanwege de o.a. het griepvirus. In 2017 en de jaren die daarop volgen zal het aantal inwoners elk jaar echter gaan dalen. Daarnaast worden de Spanjaarden steeds ouder, dat wil zeggen er worden minder mensen geboren en diegene die al leven doen dat langer. Zo meent men dat in het jaar 2066 een op de drie Spanjaarden ouder is dan 64 jaar.

Gezinnen

Er zullen volgens het INE echter wel meer families bij gaan komen de komende 15 jaar waarbij dat aantal met 900.000 zal stijgen naar 19.281.354 gezinnen. Het feit dat het aantal gezinnen zal stijgen is te danken aan minder grote gezinnen waardoor er wat betreft gezinnen wel meer komen maar niet als mensen. Zo zal een Spaans gezin gemiddeld niet meer bestaan uit 2,5 personen maar uit 2.35 personen in 2031. Het aantal grote gezinnen van vijf of meer leden zal de komende 15 jaar met maar liefst 24,8% gaan dalen terwijl het aantal alleenstaanden met 19,8% zal stijgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.