skip to Main Content
Voorspellingen zeggen dat in 2066 een op de drie Spanjaarden ouder is dan 64 jaar

Voorspellingen zeggen dat in 2066 een op de drie Spanjaarden ouder is dan 64 jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de voorspellingen van het Spaanse bureau voor de statistiek (INE) zullen de Spanjaarden steeds ouder gaan worden en zal het aantal inwoners flink gaan dalen de komende jaren. Dit jaar zal het aantal inwoners nog licht stijgen vanwege minder overledenen maar vanaf 2018 zal het aantal inwoners in Spanje elk jaar gaan dalen.

Volgens de INE zal Spanje de komende 15 jaar 552.245 inwoners minder gaan hebben waardoor Spanje in het jaar 2031 nog maar 45,9 miljoen inwoners zal hebben, een 1,2% minder. Het aantal inwoners wordt zelfs nog lager als men 50 jaar vooruit gaat kijken naar het jaar 2066 waarin er meer dan 5 miljoen inwoners minder zullen zijn in Spanje en het totaal komt te staan op 41.068.643 inwoners.

Ouder

De voorspellingen zeggen dat dit jaar het aantal inwoners nog licht zal stijgen vanwege minder overledenen vanwege de o.a. het griepvirus. In 2017 en de jaren die daarop volgen zal het aantal inwoners elk jaar echter gaan dalen. Daarnaast worden de Spanjaarden steeds ouder, dat wil zeggen er worden minder mensen geboren en diegene die al leven doen dat langer. Zo meent men dat in het jaar 2066 een op de drie Spanjaarden ouder is dan 64 jaar.

Gezinnen

Er zullen volgens het INE echter wel meer families bij gaan komen de komende 15 jaar waarbij dat aantal met 900.000 zal stijgen naar 19.281.354 gezinnen. Het feit dat het aantal gezinnen zal stijgen is te danken aan minder grote gezinnen waardoor er wat betreft gezinnen wel meer komen maar niet als mensen. Zo zal een Spaans gezin gemiddeld niet meer bestaan uit 2,5 personen maar uit 2.35 personen in 2031. Het aantal grote gezinnen van vijf of meer leden zal de komende 15 jaar met maar liefst 24,8% gaan dalen terwijl het aantal alleenstaanden met 19,8% zal stijgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Onderhoudend stukje.
    Statistiek is altijd afhankelijk van kennis van variabelen! Over een periode van negendertig jaar zijn dat er nogal wat. Deel van deze variabelen zijn onbekend en noemen we X1, X2, X3 etc.
    Als ik op een dergelijk document beleid moest gaan ontwikkelen . . . .

  2. Dat kan wel kloppen dat in 2066 één op de drie Spanjaarden ouder is dan 65 jaar. Men zei ook jaren terug dat in 2030 Nederland onder water zou staan. Dat moet straks geen problemen opleveren, want het werk zal worden gedaan door de robotten. Het probleem ligt meer bij de regering die de pot eerlijk moet verdelen.

  3. Dat gaan veel werkende in Nederland niet halen, daar speels de politiek mee, 67 plus.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken