Internet in huis is binnen Europa het duurste in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit de gegevens van een vergelijkingsonderzoek van de website Kelisto.es is op te maken dat men in Spanje de hoogste prijs betaalt voor internet in huis. Ter vergelijking met andere Europese landen betaalt men in Spanje gemiddeld 27,4% meer om te kunnen surfen in huis met een gemiddeld maandbedrag van 53 euro.

Men klaagt in Spanje veel over de hoge prijzen voor een abonnement om internet, telefoon en televisie in huis te hebben. Volgens Kelisto.es zijn die klachten wat betreft internet in ieder geval terecht. In Spanje betaalt men gemiddeld namelijk 27,4% meer dan in andere Europese landen.

Het gemiddelde bedrag per maand in Spanje om te kunnen surfen op internet en bellen per huistelefoon is 53 euro in Spanje wat dus meer is dan het Europese gemiddelde van 41,60 euro. Per jaar betaalt men in Spanje 232 euro meer (57,43%) voor een vaste huistelefoon en internet dan in bijvoorbeeld Duitsland, het goedkoopste land volgens het vergelijkingsonderzoek van Kelisto.es.

Het gemiddelde jaarbedrag dat men in Spanje betaalt voor internet is 636 euro, 136,80 euro meer dan het Europese gemiddelde. Als bij die berekening ook de televisie in een pakket wordt opgenomen dan betaalt men in Spanje jaarlijks gemiddeld 155 euro meer dan de rest van Europa.

Internet en huistelefoon

Kelisto heeft met dit onderzoek gekeken naar o.a. een onderzoek van Ofcom waaruit blijkt dat het Europese gemiddelde voor internet en telefoon (internet y fijo) in huis 41,60 euro is en dat men in Duitsland met 33,67 euro gemiddeld en in Frankrijk met 35 euro en Groot Brittannië met 40,67 euro men onder het Europese gemiddelde zit. In Italië is dat 45,67 euro terwijl Spanje op een eervolle eerste plaats staat met 53 euro.

Inclusief televisie pakket (basis)

Als er bij het internet en bellen pakket ook een basis televisie pakket wordt opgeteld (internet, fijo y televisión) dan betaald men in Spanje gemiddeld 77,50 euro terwijl dat in Italië 69 euro is, in Groot Brittannië 61,50 euro, Duitsland 60,50 euro en in Frankrijk 54,50 euro. Het Europese gemiddelde is 64,60 euro.

Gemiddelde prijzen Spanje

Op Kelisto.es staat ook een overzichtje van gemiddelde prijzen voor internet en huistelefoon pakketten in Spanje. De grootste aanbieders zijn (van duurste naar goedkoopste) Movistar met 62,07 euro per maand, Jazztel met 48,62 euro, Orange met 48,10 euro, Vodafone/Ono met 45,33 euro, Yoigo met 38,33 euro, Lowi met 29,95 euro en Pepe Phone met 29,10 euro.

Over het algemeen is het echter nog duurder in Spanje omdat veel mensen een pakket afsluiten met internet, huistelefoon en televisie voor thuis en internet en bellen op de mobiel en/of meerdere mobiele telefoonlijnen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.