Meer dan de helft van de automobilisten in Spanje gebruikt de richtingaanwijzer niet

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is waarschijnlijk een van die dingen waar veel Nederlanders en Belgen die in Spanje zijn komen wonen of daar vaak met de eigen of huurauto rondrijden over klagen maar iets wat nu eenmaal bij Spanje hoort (volgens velen). Uit een onderzoek van de Abertis groep is gebleken dat 53,1% van de Spanjaarden geen gebruik maakt van de richtingaanwijzer als men wil inhalen op de snelweg.

Terwijl 53,1% van de automobilisten op de Spaanse snelwegen geen richtingaanwijzers (intermitentes) gebruikt wanneer men iemand inhaalt, wordt dat in 67,1% van de gevallen ook niet gedaan als men na het inhalen weer terug gaat naar de rechter rijstrook. Volgens Abertis is het niet of niet correct gebruiken van de richtingaanwijzers gevaarlijk en kan dit ongevallen veroorzaken.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 38,1% van de automobilisten op de snelweg te hard/snel rijdt maar dan wel niet veel harder dan toegestaan. 36,3% van de chauffeurs voor transportdiensten doet dat ook en in het geval van bussen en touringcars is dat 18%. Het te hard rijden is in 26% van de gevallen een oorzaak bij een ongeval.

Men heeft ook geconstateerd dat (slechts) 3,4% de smartphone of mobiel gebruikt tijdens het rijden op de snelwegen. Afleiding, zoals het gebruiken van de mobiele telefoon, is op dit moment de eerste oorzaak van een ongeval op de Spaanse wegen.

Het onderzoek van Abertis werd gerealiseerd op de AP-7 snelweg tussen Salou (Tarragona) en Puçol (Valencia) waarbij men keek naar het rijgedrag van chauffeurs in 58.000 personenwagens en 11.200 zwaardere voertuigen zoals bussen, vrachtwagens en grotere bestelbussen.

Richtingaanwijzers

Het aangeven van richting is geen vrijblijvende handeling in Spanje maar een wettelijk geregelde verplichting, net zoals overal waarschijnlijk. Het gebruiken van richtingaanwijzers verhoogt daarnaast aanzienlijk de veiligheid in het verkeer. Geef je geen richting aan, dan kun je boetes krijgen als de politie dat ziet. Deze kunnen oplopen tot 300 euro maar worden (helaas) zelden gegeven.

Wanneer je de richtingaanwijzer gebruikt geef je dus als bestuurder van een voertuig aan wat je gaat doen, wel zo makkelijk voor andere weggebruikers die zo beter kunnen voorspellen wat iemand gaat doen en daarna kunnen handelen. Let wel op, het gebruiken van de richtingaanwijzers wil niet zeggen dat je voorrang hebt in het verkeer, iets wat vreemd genoeg veel mensen wel denken.

Er zijn voor het gebruik van de richtingaanwijzer enkele regels: Zo moet je de richtingaanwijzer gebruiken bij:

  • Het willen wegrijden
  • Het inhalen van andere motorvoertuigen
  • Het verlaten en oprijden van de doorgaande rijbaan
  • Het wisselen van rijstrook
  • Alle andere belangrijke zijdelings verplaatsingen

Naast het gebruiken van de richtingaanwijzers is het ook belangrijk om te weten wat om jou heen gebeurt, dus het goed kijken naar voren, in de binnenspiegel, de buitenspiegel en de dode hoek of over je schouder.

En hoe zit het dan met richting aangeven op een rotonde? Als je een rotonde op rijdt hoef je in principe geen richting aan te geven, al is dat wel duidelijker natuurlijk. Verlaat je de rotonde dan moet je wel richting aangeven aangezien je naar rechts zal rijden. Daarbij is het altijd belangrijk dat je voorrang moet geven aan fietsers die nog op een rotonde rijden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

27
Reageer op dit artikel

17 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Maikel

Die richtingaanwijzer ben ik gelijk mee gestopt toen ik hier kwam wonen. Zij het niet doen, ik het niet doen. Daarbij, je kan ook zonder richtingaanwijzer in veel van de gevallen zien waar iemand heen gaat, hoe ze een rotonde oprijden, waar ze op de rijbaan rijden etc. Gewoon goed opletten en er vanuit gaan dat niemand zijn richting waar dan ook aangeeft. In NL gaf het juist problemen als iemand het niet deed, omdat de rest het juist wel doet verwacht je niet dat iemand zonder richting afslaat of iets dergelijks. Daar zat ik iedere dag op iedereen te… Lees verder »

Carina

Pieter, ik woon ook in prov. Almería. Heb dezelfde gedachten, vooral over jouw categorie 1.
Parkeren over 3 plekken en slapen achter t stuur. Ook dubbel parkeren is doodgewoon.
En niet alleen omdat men nu eenmaal wat “gemakkelijker” leeft.
Ik probeer er maar om te (glim)lachen.

Ramon

Ik vraag me af of velen van jullie behalve naar de Mercadonna wel vaak rijden. Ik rijd elke dag veel in en om Madrid en inderdaad, richtingaanwijzer is een onbekend iets lijkt het wel. De reactie van Pieter is wat kort door de bocht, maar de Spanjaard rijdt overwegend slechter dan de Fransman en ook zeker slechter dan de Nederlander en Duitser. Ja er wordt agressief en scherp gereden in Nederland, maar gewoon beter. Hier doet men maar wat lijkt het. In zoverre lijkt het net op het Spaanse leven. Fijn land hoor daar niet van (buiten het werk dan).

Anton74

Agressief en scherp rijden en toch is dat “gewoon beter”??? Huh??? Nou, ik woon ook in de buurt van Madrid, maak minstens 1500 kms per maand over de snelweg, heb in Barcelona en Parijs gewoond en kan me echt niet vinden in wat je zegt. Vroeger reed men in NL inderdaad beter maar mijn ervaring is dat dit tegenwoordig niet meer geldt. Alle hoofdsteden zijn wat chaotischer en drukker, Madrid of Amsterdam zijn geen uitzondering, en haantjesgedrag heb je wel overal (in Parijs wordt al helemaal asociaal gereden). Over het algemeen rijdt de Spanjaard zeker niet slechter dan de Nederlander… Lees verder »

Benny

Veel doden in Duitsland zijn het gevolg van mensen ( vooral jongeren ) dat uit de bocht vliegen wanneer ze de snelweg verlaten. Vaak in het weekeinde, geen limiet, volop gas, te veel gedronken… En in Duitsland hebben ze vaak van die extra scherpe bochten waar 50km/uur het max is dat je kan doen. In België bijvoorbeeld kan je vaak 70km/uur doen. Maar ik kan je verzekeren dat in België het rijgedrag VEEL meer agressiever is met bumper kleven dan Duitsland. Men ervaring van Spanje is zotter op de weg maar niet zo over agressief. Vaak zoals het opgesomde punten… Lees verder »

Femke

Pieter ,ik woon al 20 jaar in Spanje maar zo erg als jij het voorstelt is het echt niet .Vergeet niet dat er heeeeeeeeel veel buitenlanders ,met Spaanse nummerplaten rijden en die gedragen zich ook niet hoffelijk in het verkeer en zeker de Engelsen .We komen in Spanje wonen maar kakken altijd op de Spanjaarden Blijf dan in jullie oh zo goed landje wonen .Wij zijn content hier maar passen ons aan ,aan de Spaanse levenswijze ,normaal toch ¡¡¡¡

Nicolas

Hier gaat het hoofdzakelijk over de snelweg.
In bijvoorbeeld Torremolinos en Malaga is het binnen de bebouwde kom ook echt niet gebruikelijk om richting aan te geven.
Als je even afwacht zie je vanzelf wel welke kant ze op gaan.
De politie interesseert het ook niet.

adluijten@online.nl

Het verbaast mij dat het overgrote deel van de mensen denkt,dat in Ned en Belgie alles goed gaat.Ik kan je verzekeren dat ik liever in Spanje rijd of door Parijs.Dan op de dag van vandaag in Nederland.

Pieter

Ik woon ruim 5 jaar in Spanje en zit dagelijks op de weg (Andalusië). In deze reactie schrijf ik mijn ervaring. Inderdaad. Meer dan de helft geeft geen richting. Ik schat in dat zo’n 95% geen richting geeft en ook niet weet waar dat hendeltje voor is. Ze hebben geen enkel idee. Het merendeel van de Spanjaarden kan totaal niet rijden. Ze kijken niet, anticiperen niet, geven zelden richting aan… en áls ze het doen, dan meestal de verkeerde kant op of ze vergeten hem weer uit te zetten. Ze nemen voorrang en denken dat de hele weg van hun… Lees verder »

Anton74

Complete onzin, zo te horen kom je niet vaak in Spanje. Ik kan me wel vinden in wat Ad zegt. In Spanje wordt niet bepaald slechter gereden dan in Nederland, integendeel. Laatse keer dar ik met de auto naar NL ring (dat was een paar maanden geleden) viel me echt op dat men in Nederland (vooral bij drukte) behoorlijk agressief rijdt en totaal geen afstand houdt. Dat viel echt op.

corvanderlist@gmail.com

Helemaal mee eens.

Aad

Helemaal met Pieter eens.Wat denk je op rotondes,link rijden en rechts af gaan.
Rechts richting aan geven een afslag te vroeg zodat jij denkt dat die afslaat.
Op parkeerplaatsen richting niet volgen.
Het ligt altijd aan een ander.
Enz.

Evert

Bij mij in de buurt welgeteld 20 duizend rotondes per vierkante kilometer waar niemand richting aangeeft. Houdt je scherp denk ik dan maar..

anne-marie

Ik kan me daar zo vreselijk aan ergeren wanneer er iemand vóór je “plots” afdraait zonder voorafgaand signaal (richtingaanwijzer dus).
Ik vind dat egoïstisch en gevaarlijk. En meestal zie ik dat vooral jonge mannen dat doen,
misschien vinden ze dat “cool”…

Piet Paëlla

Nee hoor Anne-Marie, het is gewoon domme onachtzaamheid, niet nadenken wat je doet en geen rekening houden met anderen.
Dit fenomeen in het spaanse verkeer was zo en blijft zo, ikke ikke en rest kan stikken….

Gemma

Ik vraag me af of er wel richtingaanwijzers in auto’s gezet zijn.
Het is zeldzaam als men deze gebruikt

jemafin@hotmail.com

Als zelfs de politie,de guardia civil en den trafico ze niet gebruiken waarom de gewone spanjaard dan wel.

Frans

Ach….zelfs de guardia civiel weet niet altijd waar zo’n ding voor dient. Maar het zijn niet alleen de Spanjaarden die de richtingaanwijzer niet gebruiken…..ook veel toeristen nemen de verkeersregels niet al te serieus….te hard rijden, inhalen net voor de rotonde etc. Etc.l

Irene

Overal wordt niet of slecht richting aangegeven.
Wij maken weleens een grapje en zeggen dan: onvoorstelbaar hoeveel auto er in Spanje worden verkocht zonder richtingaanwijzer!

spijsje@gmail.com

Ik hen de optie richtingaanwijzers niet genomen.

Anton74

“Let wel op, het gebruiken van de richtingaanwijzers wil niet zeggen dat je voorrang hebt in het verkeer, iets wat vreemd genoeg veel mensen wel denken.”

Het betekent ook niet dat als je een ander richting ziet aangeven je snel het gaspedaal moet indrukken om het gaatje te dichten om die ander te belemmeren. Dat is ook iets wat vreemd genoeg veel mensen (of zijn het haantjes?) wel denken helaas. Geef gewoon elkaar de ruimte.

H Visser

Hier in Spanje valt dat wel mee maar in NL doet bijna iedereen dat

Anoniem

inhalen op snelweg moet je aangeven, eens voorbij het ingehaalde voertuig moet volgens
de weg code terug naar rechts wat normaal is volgens mij?zonder aan te geven je moet terug naar RECHTS

Anton74

Bij het wisselen van rijstrook moet je richting aangeven, dus ook als je na het inhalen terug naar rechts gaat.

leo

Nog erger is het verkeerd gebruik van de richtingaanwijzer, op een rotonde de knipper naar rechts aan hebben en dan toch doorrijden op de rotonde. Dat gebeurd hier in de omgeving enorm veel en daarom is het bij de rotondes regelmatig raak.

Anton74

Zie dat ook af en toe in Spanje, knipperlicht naar rechts bij het invoegen op de rotonde en naar links bij het uitvoegen… Wie bedenkt zoiets.

Maar afgezien van de rotondes (die weten ze in Spanje door de verwarrende richtlijn niet te nemen) zie ik geen verschil met andere landen. Ook in NL en BE is de richtingaanwijzer niet bepaald populair.

Louis

Verschil met Nederland en België: daar wordt het soms vergeten en in Spanje soms gebruikt, waarvan de helft nog verkeerd.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.