Spanje stuurt opnieuw meteen Afrikaanse migranten terug naar Marokko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is de tweede keer dit jaar dat Spanje gebruik heeft gemaakt van een overeenkomst tussen Marokko en Spanje daterende uit 1992 om zo binnen 24 uur Afrikaanse migranten terug te sturen. In augustus gebeurde dat met een groep van 117 migranten in Ceuta en op maandag met 55 migranten in Melilla, beide zijn Spaanse enclaves in Afrika.

Het is de tweede keer sinds lange tijd dat de Spaanse overheid deze uit 1992 stammende overeenkomst (tratado hispanomarroquí) gebruikt om Afrikaanse migranten binnen 24 uur terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen. Deze overeenkomst geldt in principe alleen voor Marokkaanse migranten maar bijna nooit voor Sub-Sahara Afrikanen die dus nu opnieuw zijn teruggestuurd.

In dit geval gaat het om een groep van 55 migranten die er zondag in slaagden om via Melilla over de hekken Spaans grondgebied te bereiken. Daarbij overleed een migrant aan een hartstilstand en raakten 19 migranten en diverse politieagenten in zowel Spanje alsook Marokko gewond.

Afgelopen zondag probeerden 300 Afrikanen via de hekken Spanje te bereiken waarvan 209 daarin slaagden. 55 van hen zijn binnen 24 uur weer over de grens gezet en bevinden zich nu in Marokko. 140 migranten hebben inmiddels asiel gevraagd in Spanje, iets waar ze volgens internationale verdragen en afspraken recht op hebben. Deze zaken worden onderzocht door de Spaanse autoriteiten.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.