El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona
Beeld: 123rf

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Op zaterdag 24 oktober om 16 uur wordt de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in het Camp Nou stadion gespeeld. Het gaat om de eerste ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in speelronde 7 (van de 38) van het publiekloze voetbalseizoen 2020/2021.

Het nieuwe LaLiga voetbalseizoen 2020/2021 is ondanks de vreemde start met het eventueel vertrek van Lionel Messi en de komst van de Nederlandse trainer Koeman bij FC Barcelona enkele weken geleden van start gegaan. Dit voetbalseizoen gaat voorlopig en zolang als de corona-maatregelen gelden door zonder publiek.

De Klassieker op zaterdag 24 oktober komt met een FC Barcelona die op een negende plaats staat met (slechts) 7 punten terwijl Real Madrid met 10 punten op een derde plaats staat, net achter Villarreal (2) en Real Sociedad (1).

Deze zaterdag wordt de eerste klassieker van dit voetbalseizoen gespeeld terwijl de return vooralsnog op de voetbalkalender staat voor het weekend van 11 april 2021 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 30).

UPDATE: De El Clásico op zaterdag is geëindigd in een 1-3 voor Real Madrid. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Valverde (Real Madrid) in de 5e minuut maar de gelijkmaker kwam 3 minuten later in de 8e minuut door een doelpunt van Fati (FC Barcelona). Het tweede doelpunt werd gemaakt nadat de scheidsrechter een twijfelachtige penalty gaf aan Ramos die in minuut 63 de 1-2 maakte. Uiteindelijk werd in de 90e minuut door Modric het derde doelpunt voor Real Madrid gemaakt.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 179 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 73 te winnen en wist FC Barcelona er 72 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld.

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 24 oktober 2020 waren er 288 voor Madrid en 288 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).