Het Spaanse woord of zin van de dag (125)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (125)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 23 oktober

El viernes 23 de octubre 2020
uitspraak: el bjernes beentietres de oktoebre dosmielbeente

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.
Oefening: Omdat we nogal moeilijke namen hebben voor de Spanjaarden, is het handig dat we kunnen spellen (deletrear) Hoe spellen we deze letters in het Spaans en uiteraard zijn er vele varianten mogelijk, maar verzin in ieder geval een woord dat de Spanjaarden kennen.

A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / – volgende week de overige 13 letters

Doe je mee? GRATIS LIVE Spaanse les in ons Online Klaslokaal. Op zondag 25 oktober om 11 uur. Wil je gratis meedoen of de opname ontvangen schrijf je in via: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bween (slissende z) fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Laten we nog veel meer Spaanse woorden oefenen in de GRATIS LIVE Spaanse les in ons Online Klaslokaal. Op zondag 25 oktober om 11 uur. Wil je gratis meedoen of de opname ontvangen schrijf je in via: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

Ga naar de inhoud