Het is weer tijd voor de El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid (UPDATE)

Het is weer tijd voor de El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid
Beeld: 123rf

Het is weer tijd voor de El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VOETBAL – Op zondag 24 oktober om 16.15 uur wordt de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in het Camp Nou stadion gespeeld. Het gaat om de eerste ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in speelronde 10 (van de 38) van het voetbalseizoen 2021/2022. Het is ook de eerste klassieker zonder de sterspelers Lionel Messi bij Barcelona en Sergio Ramos bij Madrid.

Er is een klein puntenverschil tussen beide Spaanse topclubs met Real Madrid (met een wedstrijd minder) op de derde plaats van het klassement met 17 punten en FC Barcelona op de zevende plaats met 15 punten. Barcelona heeft de laatste wedstrijd tegen Valencia met 3-1 weten te winnen terwijl Madrid met 2-1 van Espanyol verloor.

Deze zondag wordt de eerste klassieker van dit voetbalseizoen gespeeld terwijl de return vooralsnog op de voetbalkalender staat voor het weekend van 20 maart 2022 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 29 van de 38).

UPDATE: De eerste El Clásico van dit voetbalseizoen is geëindigd in 1-2 winst voor Madrid. Het eerste doelpunt werd gemaakt door David Alaba van Real Madrid in minuut 32 nadat Sergiño Dest van Barcelona een duidelijke kans miste op een doelpunt toen hij helemaal alleen voor het doel van Courtois stond. In minuut 93 werd door Lucas Vazquez het tweede doelpunt gemaakt door Real Madrid. Uiteindelijk wist Kun Agüero voor Barcelona in minuut 96 ook een doelpunt te maken maar dat was niet voldoende om te winnen.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 180 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 74 te winnen en wist FC Barcelona er 72 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld.

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 24 oktober 2021 waren er 291 voor Madrid en 289 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.