Waar of niet waar: Voormalig koning Spanje Juan Carlos kreeg injecties om libido te verlagen

Waar of niet waar: Voormalig koning Spanje Juan Carlos kreeg injecties om libido te verlagen
Beeld: 123rf

Waar of niet waar: Voormalig koning Spanje Juan Carlos kreeg injecties om libido te verlagen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De voormalige politiecommissaris José Manuel Villarejo heeft opnieuw voor verbazing gezorgd na diverse uitlatingen. Dit keer gebeurde dat tijdens een hoorzitting in de zaak genaamd ‘Operación Kitchen’ over corruptie en chantage binnen de politiek. De voormalige politiecommissaris, die al vaker voor ophef en verbazing heeft gezorgd over zijn uitlatingen, wist te melden dat de voormalige koning van Spanje, Juan Carlos, vrouwelijke hormonen en testosteronremmers kreeg geïnjecteerd in een poging om zijn libido te verlagen.

Volgens de voormalige politiecommissaris Villarejo kreeg Juan Carlos vrouwelijke hormonen en testosteronremmers (hormonas femeninas y bloqueadores de testosterona) toegediend zodat hij geen zin in seks zou hebben want Juan Carlos staat bekend als een Don Juan (Carlos) en volgens diverse boeken heeft hij aardig wat vrouwen gehad in zijn leven. Omdat zijn ‘geilheid’ gezien werd als een staats probleem, was het Centro Nacional de Inteligencia (CNI) de verantwoordelijke om de injecties toe te dienen.

De openbaring van Villarejo zorgde voor diverse reacties onder de panelleden van de speciale commissie in het Spaanse Congres. De een vergeleek deze theorie met een James Bond film of een boek van Dan Brown terwijl de ander hard begon te lachen en sommigen even geschrokken naar adem moesten happen. Villarejo heeft, net zoals in andere gevallen, geen bewijzen van zijn bewering. Dat wil niet zeggen dat deze politiecommissaris niet veel weet want hij heeft wel bewijzen van meerdere duistere zaakjes waar ook de voormalig premier Mariano Rajoy bij betrokken is. 

Het nieuws over het legendarische libido van de in ongenade gevallen koning is echter niet nieuw. Het komt nadat een Spaanse schrijver en militair historicus, Amadeo Martínez Inglés, een boek schreef met de titel ‘Juan Carlos: el rey de los 5.000 amantes’, waarin hij bewijzen verzamelde van zijn seksuele geschiedenis en de koning omschrijft als een seksverslaafde.

De Deens-Duitse filantroop Corinna Larsen, de Spaanse zangeres Sara Montiel, de Belgische gouvernante Liliane Sartiau en de Italiaanse prinses María Gabriela van Savoye zijn slechts enkele van de vrouwen met wie Juan Carlos zou hebben geslapen, naast zijn vrouw koningin Sofia met wie hij nog steeds getrouwd is. Het stel leeft echter niet meer samen want terwijl Sofia in Spanje woont, woont de 83-jarige Juan Carlos sinds de zomer van 2020 op een eiland in de Verenigde Arabische Emiraten nadat hij ‘vluchtte’ voor de Spaanse justitie of, zoals hij zelf aangeeft, om de druk op het Spaanse koningshuis weg te nemen.

Ga naar de inhoud