Cabinepersoneel Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat drie maanden staken

Cabinepersoneel Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat drie maanden staken
Beeld: Vueling

Cabinepersoneel Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat drie maanden staken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft er een nieuwe staking bij en opnieuw in de reisbranche. Dit keer gaat het cabinepersoneel van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling maar liefst drie maanden het werk neerleggen van 1 november 2022 tot en met 31 januari 2023. De staking vindt daarnaast alleen plaats op de vrijdagen, zondagen, maandagen en feestdagen.

Het cabinepersoneel van Vueling eist een loonsverhoging van minimaal 13,4%, zo laat de vakbond Sindicato de Tripulantes Auxiliares de Vuelos de Líneas Aéreas (Stavla) weten. Volgens de vakbond is de maat vol en kan het personeel niet verder werken in deze omstandigheden terwijl de luchtvaartmaatschappij juist aangeeft dat nu niet het moment is om het salaris te verhogen.

Omdat Vueling geen gehoor wil geven aan de eisen van de vakbond, ziet deze geen andere uitweg dan te gaan staken. Daarom zal het cabinepersoneel op vrijdagen, zondagen, maandagen en de feestdagen 1 november, 6, 8, 24 en 31 december en 5 januari het werk neerleggen. De periode is in totaal drie maanden lang en valt dus samen met de kerstdagen en de jaarwisseling, periodes waarin veel met Vueling gevlogen wordt.

Vueling is een van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Spanje in termen van passagiersvolume. Op luchthavens zoals El Prat in Barcelona is het bijvoorbeeld de belangrijkste luchtvaartmaatschappij. In de maand september vervoerde Vueling 4,3 miljoen mensen door het hele land en tot nu toe heeft Vueling dit jaar de 30 miljoen passagiers overschreden.

Ga naar de inhoud