Search
menu
Search

Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ikea heeft woensdag aangekondigd dat men wereldwijd gedurende de komende twee jaar 7.500 werknemers gaan ontslaan. Daarnaast garandeert het bedrijf dat dankzij de reorganisatie van het bedrijf er de komende jaren weer 11.500 banen bij komen. Ikea zegt dat er in Spanje praktisch niets te merken zal zijn van de massale ontslagen.

Het Zweedse meubelconcern Ikea is bezig met een reformatie en daarbij zullen wereldwijd zo’n 7.500 werknemers hun baan verliezen. Het vreemde is dat gedurende de komende twee jaar, de tijd die Ikea nodig blijkt te hebben voor de veranderingen, ook weer 11.500 banen gecreëerd gaan worden door het bouwen van meer winkels en een verbetering van de digitalisatie en webwinkel.

Volgens Ikea zullen niet alle landen waar het bedrijf aanwezig is getroffen worden door de ontslagen. Zo zegt de Ikea baas dat de Spaanse medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken en dat er praktisch niets te merken zal zijn van de ontslagen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje[/su_note]

Ikea heeft in Spanje 18 winkels waar meer dan 7.600 mensen werken. Wereldwijd heeft Ikea 160.000 medewerkers waardoor het aantal van 7.500 ontslagen klein lijkt. Gedurende het laatste fiscale jaar, wat bij Ikea van september 2017 tot en met augustus 2018 was) wereldwijd 4,5% meer te verdienen met een totaal van 38,8 miljard euro.

Ga naar de inhoud