Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje

Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje
Beeld: Pixabay

Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ikea heeft woensdag aangekondigd dat men wereldwijd gedurende de komende twee jaar 7.500 werknemers gaan ontslaan. Daarnaast garandeert het bedrijf dat dankzij de reorganisatie van het bedrijf er de komende jaren weer 11.500 banen bij komen. Ikea zegt dat er in Spanje praktisch niets te merken zal zijn van de massale ontslagen.

Het Zweedse meubelconcern Ikea is bezig met een reformatie en daarbij zullen wereldwijd zo’n 7.500 werknemers hun baan verliezen. Het vreemde is dat gedurende de komende twee jaar, de tijd die Ikea nodig blijkt te hebben voor de veranderingen, ook weer 11.500 banen gecreëerd gaan worden door het bouwen van meer winkels en een verbetering van de digitalisatie en webwinkel.

Volgens Ikea zullen niet alle landen waar het bedrijf aanwezig is getroffen worden door de ontslagen. Zo zegt de Ikea baas dat de Spaanse medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken en dat er praktisch niets te merken zal zijn van de ontslagen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje [/su_note]

Ikea heeft in Spanje 18 winkels waar meer dan 7.600 mensen werken. Wereldwijd heeft Ikea 160.000 medewerkers waardoor het aantal van 7.500 ontslagen klein lijkt. Gedurende het laatste fiscale jaar, wat bij Ikea van september 2017 tot en met augustus 2018 was) wereldwijd 4,5% meer te verdienen met een totaal van 38,8 miljard euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.