Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje

Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ikea heeft woensdag aangekondigd dat men wereldwijd gedurende de komende twee jaar 7.500 werknemers gaan ontslaan. Daarnaast garandeert het bedrijf dat dankzij de reorganisatie van het bedrijf er de komende jaren weer 11.500 banen bij komen. Ikea zegt dat er in Spanje praktisch niets te merken zal zijn van de massale ontslagen.

Het Zweedse meubelconcern Ikea is bezig met een reformatie en daarbij zullen wereldwijd zo’n 7.500 werknemers hun baan verliezen. Het vreemde is dat gedurende de komende twee jaar, de tijd die Ikea nodig blijkt te hebben voor de veranderingen, ook weer 11.500 banen gecreëerd gaan worden door het bouwen van meer winkels en een verbetering van de digitalisatie en webwinkel.

Volgens Ikea zullen niet alle landen waar het bedrijf aanwezig is getroffen worden door de ontslagen. Zo zegt de Ikea baas dat de Spaanse medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken en dat er praktisch niets te merken zal zijn van de ontslagen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje[/su_note]

Ikea heeft in Spanje 18 winkels waar meer dan 7.600 mensen werken. Wereldwijd heeft Ikea 160.000 medewerkers waardoor het aantal van 7.500 ontslagen klein lijkt. Gedurende het laatste fiscale jaar, wat bij Ikea van september 2017 tot en met augustus 2018 was) wereldwijd 4,5% meer te verdienen met een totaal van 38,8 miljard euro.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Het zat er natuurlijk dik in dat Ikea op zekere dag zelf zijn medewerkers zou laten ontstaan, dit is gewoon veel goedkoper dan personeel inhuren. Ik veronderstel dat ze verwekt zullen worden door de huidige werknemers. Of dit op de winkelvloer gebeurt is nog onduidelijk. Nadeel is natuurlijk wel dat het minstens 18 jaar duurt voordat de nieuw onstane medewerkers ingezet kunnen worden. En waarom Spaans personeel juist niet wordt opgekweekt begrijp ik dan weer niet. Weet iemand dat?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.