skip to Main Content
Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje
Pixabay

Ikea gaat wereldwijd 7.500 werknemers ontstaan maar niet in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ikea heeft woensdag aangekondigd dat men wereldwijd gedurende de komende twee jaar 7.500 werknemers gaan ontslaan. Daarnaast garandeert het bedrijf dat dankzij de reorganisatie van het bedrijf er de komende jaren weer 11.500 banen bij komen. Ikea zegt dat er in Spanje praktisch niets te merken zal zijn van de massale ontslagen.

Het Zweedse meubelconcern Ikea is bezig met een reformatie en daarbij zullen wereldwijd zo’n 7.500 werknemers hun baan verliezen. Het vreemde is dat gedurende de komende twee jaar, de tijd die Ikea nodig blijkt te hebben voor de veranderingen, ook weer 11.500 banen gecreëerd gaan worden door het bouwen van meer winkels en een verbetering van de digitalisatie en webwinkel.

Volgens Ikea zullen niet alle landen waar het bedrijf aanwezig is getroffen worden door de ontslagen. Zo zegt de Ikea baas dat de Spaanse medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken en dat er praktisch niets te merken zal zijn van de ontslagen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje[/su_note]

Ikea heeft in Spanje 18 winkels waar meer dan 7.600 mensen werken. Wereldwijd heeft Ikea 160.000 medewerkers waardoor het aantal van 7.500 ontslagen klein lijkt. Gedurende het laatste fiscale jaar, wat bij Ikea van september 2017 tot en met augustus 2018 was) wereldwijd 4,5% meer te verdienen met een totaal van 38,8 miljard euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het zat er natuurlijk dik in dat Ikea op zekere dag zelf zijn medewerkers zou laten ontstaan, dit is gewoon veel goedkoper dan personeel inhuren. Ik veronderstel dat ze verwekt zullen worden door de huidige werknemers. Of dit op de winkelvloer gebeurt is nog onduidelijk. Nadeel is natuurlijk wel dat het minstens 18 jaar duurt voordat de nieuw onstane medewerkers ingezet kunnen worden. En waarom Spaans personeel juist niet wordt opgekweekt begrijp ik dan weer niet. Weet iemand dat?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken